Бањац: Не допустити покушаје измјене историје

СРНА
Foto: Aгенције

БИЈЕЉИНА - Предсједник Народне партије Српске Дарко Бањац истакао је у честитки поводом Дана побједе над фашизмом, 9. маја, да је српски народ увијек био на правој страни и да грађани Републике Српске не смију дозволити да се покушајима релативизације злочина над фашизмом измијени историја.

"Живимо у времену када постоје покушаји релативизације злочина фашизма и изједначавање жртава и злочинаца. Грађани Српске не смију допустити да ти покушаји измијене историју и са свим актуелним изазовима доведу у питање благодети мира", истакао је Бањац у честитки грађанима Републике Српске.

Према његовим ријечима, српски народ је увијек био на правој страни, баш као и они који су прије седам деценија поразили фашизам.

Бањац је истакао да су њихови највиши идеали били слобода и равноправност народа и њихово право да буду своји на своме, те да су то идеали за које се српски народ и данас бори.

"Дужност нам је да поштујемо, његујемо и чувамо од заборава тековине које смо добили у наслијеђе од оних који су животе дали у борби за слободу и против фашизма", нагласио је Бањац. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана