Бањац: "Мљечаница" међу три најјача баро-центра на Балкану

СРНА
Бањац: "Мљечаница" међу три најјача баро-центра на Балкану

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Директор Специјалне болнице за физикалну медицину и рехабилитацију "Мљечаница" Дарко Бањац рекао је данас да је ова установа сада међу три најјача баро-центра на Балкану, јер овакав објекат хидро-блока, гдје се све налази на једном мјесту, не постоји нигдје у регији.

Он је навео да су данас отворени нови објекти, који означавају завршетак изградње здравственог дијела развоја ове болнице.

"Ријеч је о најсавременијем хидро-блоку, који се простире на 1.680 метара квадратних са хипербаричним коморама", рекао је Бањац новинарима у Козарској Дубици.

Бањац је навео да је данас отворено и 15 кућица, површине од по 70 метара квадратних, са укупним капацитетом од 50 лежајева, те нагласио да "Мљечаница" сада располаже са 200 лежајева.

Наводећи да на физикалну терапију у "Мљечаници" чека 310 фондовских пацијената и око 20 приватних, Бањац је истакао да ће новоизграђени капацитети помоћи пружању брже медицинске услуге свим грађанима.

Он је рекао да повећавају и број радника, чиме су, како је нагласио, замајац развоја читавог овог краја и регије.

Бањац је захвалио Влади Републике Српске јер је изградња Здравствено-туристичког центра "Мљечаница" у потпуности финансирана средствима Владе, без кредитних задужења.

"Посебно хвала предсједнику Републике Српске Милораду Додику, без чије идеје и визије овог не би било јер, како он воли да каже - Козара и народ Козаре то заслужују", рекао је Бањац.

Он је напоменуо да је "Мљечаница" данас поносна и на све своје госте, међу којима је и министар здравља Србије и еминентни стручњак у медицини Даница Грујичић.

У Специјалној болници за физикалну медицину и рехабилитацију "Мљечаница" у Козарској Дубици данас су отворени нови објекти у овом здравствено-туристичком центру, а врпцу су свечано пресјекли предсједник Додик, министар здравља Србије Даница Грујичић и директор Специјалне болнице Дарко Бањац.

Церемонији отварања присуствовали су највиши званичници Републике Српске, министри, посланици у Народној скупштини, представници Српске у институцијама БиХ, руководиоци републичких институција, начелници и градоначелници бројних локалних заједница у Српској и други званичници из Републике Српске и региона.

Комплекс Специјалне болнице за физикалну медицину и рехабилитацију "Мљечаница" подијељен је на здравствени и туристички дио, а данашњим отварањем хидроблока, хипербаричног центра и бунгалова завршава се фаза изградње и реконструкције здравственог дијела "Мљечанице".

У тој здравственој установи прошле године отворен је нови дијагностички центар и објекат полуинтензивне његе. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана