Балканац усред Мелбурна засвирао Ужичко коло (ВИДЕО)

ГС
Балканац усред Мелбурна засвирао Ужичко коло (ВИДЕО)

Христијан Спировски, поријеклом из Македоније, је млади пијаниста који је рођен и већ годинама живи у Мелбурну гдје јако често забавља људе својим виртуозним наступима.

У прилог томе говори и видео-снимак гдје свира на клавиру познату нумеру "Ужичко коло".

"Ове године сам почео да свирам клавир у центру Мелбурна скоро сваки дан и имам прилику да видим људе из цијелог свијета како ми прилазе да ме слушају", рекао је Христијан.

Јапанска виолисткиња која му често прави друштво, Шион, и Христијан су се случајно упознали на жељезничкој станици у центру Мелбурна. Након што ју је одушевило како Христијан свира, ријешила је да му се придружи и испрати га на виолини.

"Са дјевојком сам се упознао случајно и нисмо имали никакве пробе него ово је дошло тако одједном, спонтано. Рекао сам јој да свирамо српску музику и она је пристала. Она је дошла из Јапана на одмор у Мелбурну", додао је.

Христијан је у Битољи завршио нижу и средњу музичку школу, а факултет у Мелбурну. Потиче из музичке породице, а његов отац је осамдесетих година свирао гитару заједно са хармоникашем Урошем Антићем из Ниша.

Христијанов отац и Урош Антић су основали прву југословенску групу у Мелбурну, наводи "Телеграф".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 24 бебе
Рођене 24 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана