“Аутопутеви”: У предузећу нема радника који примају плату, а не долазе на посао

Срна
“Аутопутеви”: У предузећу нема радника који примају плату, а не долазе на посао

БАЊАЛУКА- У “Аутопутевима Републике Српске” нема радника који су на платним листама, а не долазе на посао, речено је Срни у овом јавном предузећу.

Из “Аутопутева” наводе да су упознати о иницијативи предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића који је затражио већу одговорност руководстава јавних предузећа, посебно у односу према радницима који примају плату а не долазе на посао, те истичу да, према постојећој расподјели радних дужности и обавеза, у организационим јединицима предузећа нема вишка запослених.

-Јавно предузеће „Аутопутеви Републике Српске“ тренутно запошљава 226 радника. Од тог броја, 156 радника је запослено у Одјељењу за наплату путарине и они су распоређени на одговaрајућа радна мјеста на наплатним станицама дуж три ауто-пута у Српској, односно ауто-пута Градишка-Бањалука, аутопута „9. јануар“ Бањалука-Добој и на Коридору „Пет це“, те у Служби одржавања и центрима за одржавање и контролу саобраћаја у Лакташима и Кладарима - наводе у овом предузећу.

Из “Аутопутева” додају да је преостали број радника распоређен у сједишту предузећа, у складу са важећом систематизацијом радних мјеста.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић јуче је у Народној скупштини Српске најавио да ће објелоданити имена и временски периодом у којем су одређени појединци били запослени у јавном сектору, а нису долазили на посао.

Вишковић је 23. децембра поручио да нерад неће бити толерисан и да ће у наредном периоду захтијевати већу одговорност од људи који воде јавна предузећа или институције у Српској.

Кабинет предсједника Владе упутио је дописе министрима и директорима свих републичких управа и управних организација у којем тражи да до 31. децембра раскину уговоре о раду са свим лицима која се воде као запослена, а не појављују се и не долазе на радна мјеста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана