Аустријанци заинтересовани за улагања у Српску

СРНА
Аустријанци заинтересовани за улагања у Српску

БАЊАЛУКА - У просторијама Инвестиционо-развојне банке /ИРБ/ Републике Српске у Бањалуци одржан је састанак са представницима аустријске компаније заинтересоване за прелиминарне разговоре о могућем улагању на којем су представљене намјере и циљеве у складу са могућностима које нуди Српска.

Састанку су присуствовали вршилац дужности директора ИРБ-а Дражен Врховац, шеф Представништва Републике Српске у Аустрији Младен Филиповић и представник управе аустријске компаније Томас Хорбургер.

ИЗ ИРБ-а је саопштено да је узвратна посјета из Аустрије услиједила након Инвестиционог форума одржаног 4. марта у Бечу, на којем су аустријским привредницима и привредницима српске дијаспоре представљене конкретне понуде за улагање у Републику Српску.

"На форуму је представљена стимулативна пореска политика Владе Републике Српске и предности за улагање у Српску у односу на земље региона и ЕУ. Представљени су и капитални пројекти Владе Српске, пројекти у оквиру пословних зона у локалним заједницама, као и компаније које су заинтересоване да буду предмет продаје или да успоставе стратешко партнерство са неком од аустријских компанија", подсјећа се у саопштењу.

Акценат је био на привредним секторима у области саобраћајне инфраструктуре, прерађивачке индустрије /дрвопрерађивачке и металопрерађивачке/, у секторима производње хране и туризма.

Инвестициони форум у Бечу први је од планираних шест у Европи и свијету у овој години. Ови форуми су дио активности које су проистекле из првог великог и успјешног "Инвест форума" одржаног у септембру прошле године у Бањалуци у организацији ИРБ-а и Владе Републике Српске, додаје се су саопштењу.

Круна овогодишњих активности биће обједињени велики догађај на јесен у Републици Српској – четврта инвестициона конференција "Инвест Српска" и други "Инвест форум".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана