Аустријанац и Српкиња се вјенчали у манастиру Осовица

Г.С.
Аустријанац и Српкиња се вјенчали у манастиру Осовица
Foto: АТВ/Скриншот | Аустријанац и Српкиња се вјенчали у манастиру Осовица

СРБАЦ - Српкиња Дијана и Аустријанац Марко изговорили су судбоносно „Да“ пред Богом и фамилијом и то у манастиру Осовица код Српца.

Причају да им је обома била жеља да се вјенчају у православној цркви, по православним обичајима.

„Прелијепо, пошто све воли наше и он је исто православац, обожава нашу културу. То је било најмилије мени, ја од дјетињства већ маштам да ћу у манастир да будем“, каже Дијана Шенер.

„Одушевљени су били и кумови и сви, стварно су то супер организовали, много су нам помогли били су одушевљени“, додаје она, преноси АТВ.

„Одлично! Нервозан! Супер!“, говори нам Марко.

„Њему је култура битна и он воли наше, и он је православац, за њега је било најбитније, пошто сам ја ту одрасла, да то обавимо овдје код моје родбине. Били су одушевљени што ће доћи овамо, што имају могућност да прославе нашу свадбу како треба. 85 одсто наших гостију су Аустријанци, дошли су, па ћемо видјети како ће бити“, прича даље Дијана.

Живе у Грацу, имају и двоје дјеце - Анастасију и Енрика. Дијана је поријеклом из околине Брода, а Марко је по мајци православац. Управо је мајки Јелени данас било пуно срце.

„Много сам узбуђена, данас сам и плакала. То је много лијепо. Толико се радујем да ми се син жени. Дјеца и све, ове што су ту. И они се много радују што имамо свадбу овдје и да је то нешто скроз друго, него што је у Аустрији“, каже Јелена Шенер, поносна мајка младожење.

Прије вјенчања у манастиру Осовица, младенци су обавили и цивилно вјенчање. Мијешани сватови, Срби и Аустријанци, по жељи младенаца увеселиће свадбено весеље. Младенци Дијана и Марко кажу да ће испоштовати и српске и аустријске обичаје, а биће испоштовани и различити музички укуси.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана