Атос банк и ове године подржала девети бањалучки „Мовембер“

ГС
Атос банк и ове године подржала девети бањалучки „Мовембер“

Неформална група грађана „Супербрке“ девету годину заредом организује хуманитарну акцију „Мовембер“ у Бањалуци, која за циљ има да едукује и охрабри мушкарце за одлазак на превентивне прегледе.

Атос Банк а.д. Бањалука већ годинама подржава ову акцију, која се у новембру обиљежава у свијету и која притом има и хуманитарни карактер.

– И ове године Атос Банк а.д. Бањалука је дио хуманитарне акције „Мовембер“, која се као дио свјетске кампање већ девету годину одржава у Бањалуци. Препознали смо значај ове акције, која је едукативног и хуманитарног карактера, а овог „Мовембера“ прикупљени новац уручује се Милету Тешићу из Трна, који се са овом болешћу бори скоро двије године. Сматрамо да као банка подршком и доприносом овој акцији дајемо на значају подизања свијести о здрављу мушкараца – изјавила је овом приликом Биљана Шева, руководилац Службе маркетинга и комуникација Атос Банк а.д. Бањалука.

„Супербрке“, осим едукације, акценат стављају и на хуманитарни дио, а новац који се прикупи буде уручен онима који се боре са опаком болешћу.

– Желим да се захвалим Атос банци која је и ове године уз нас, као и на донацији која нам је сваке године од великог значаја. Наиме, износ из популарног “Бркиног фонда” ће бити прослијеђен Милету Тешићу из Трна код Бањалуке, који је отац двоје дјеце и са болешћу се бори скоро двије године. Усљед те борбе и немогућности да ради заиста су му потребна новчана средства како бисмо му бар мало олакшали ову тешку борбу. Доста људи нема представу колико се најужа породица излаже трошковима, поготово јер болесна особа није у могућности да ради и допринесе кућном буџету. Због тога, новац који прикупимо кроз наше активности заиста значе особама и нама је драго што бар мало можемо помоћи у њиховој борби – изјавио је Зоран Шишић испред неформалне групе грађана “Супербрке”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана