ATOS BANK и МУП РС организовали радионицу о ризицима превара у платном промету

Г.С.
ATOS BANK и МУП РС организовали радионицу о ризицима превара у платном промету

ATOS BANK и Министарство унутрашњих послова Републике Српске (МУП РС) настављају са својим заједничким активностима у току ове године, те су тако реализовали још једну заједничку радионицу у низу.

Наиме ATOS BANK је у сарадњи са МУП-ом РС организовала за своје запослене заједничку радионицу под називом "Ризици превара у платном промету", која је одржана у просторијама Банке.

Циљ ове радионице је пружити запосленима ширу слику о врстама превара у платном промету и најчешћим облицима превара. Јединица за високотехнолошки криминалитет Министарства унутрашњих послова РС је кроз примјере из праксе учеснике упознала са проблематиком превара, као  са стратегијама за препознавање и смањење посљедица по клијенте и саму Банку.

Ова радионица представља значајан корак ка јачању свијести о ризицима у платном промету и пружању потребних знања за ефикасно суочавање с преварама.

Заједничке активностии МУП-а РС и ATOS BANK у овој години су ефикасне, те су испуниле исходе планираних активности, а које се кратко могу означити са побољшањем сарадње кроз јавно – приватно партнерство, побољшање комуникације, превенција и размјена најбоље праксе и искустава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана