Асфалтирање пута олакшало би живот српским повратницима

Срна
Асфалтирање пута олакшало би живот српским повратницима

ГЛАМОЧ - Асфалтирање макадамског пута који повезује Дрвар и Гламоч олакшало би живот мјештана и ојачало везу српских повратничких општина у Ливањском кантону са Републиком Српском.

Дмитар Срдић, један од млађих повратника који живи у засеоку Срдићи на подручју Гламоча, рекао је Срни да је макадамски пут који повезује ове двије општине у лошем стању, пун рупа и великог камења. "Често путујем у Бањалуку.

Морам да идем преко Дрвара јер је макадамом до Гламоча немогуће доћи иако је ближе", навео је Срдић који се бави сточарством чије стадо броји око 700 оваца. Он је нагласио да је зими овај пут тешко одржавати, а да га љети додатно оштећују тешки камиони који служе за дрвну индустрију.

"Наши простори као да су заборављени од свих. И они који су се вратили, доведени су у размишљање поново да оду управо због нељудских услова на вјековним огњиштима", рекао је Срдић.

Двије највеће повратничке општине у Федерацији БиХ једине су локалне заједнице које су спојене макадамским путем.

Регионални пут који их спаја дужине је око 60 километара. Од тога, 20 километара је макадам, а осталих 40 километара врло лош, готово уништен асфалт.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана