Асфалтиран пут у Горњој Јурковици

Милан Вујић
Асфалтиран пут у Горњој Јурковици

ГРАДИШКА - У Горњој Јурковици данас је пуштена у употребу асфалтирана дионица пута, према засеоку Горњи Гајићи и засеоку Мајсторовићи,  укупне дужине 1300 метара.  Према ријечима градоначелника Градишке Зорана Аџића вриједност ове инвестиције је 135 000 КМ.

Градоначелник Аџић рекао је да у засеоку Мајсторовићи поред многобројних пољопривредника живи и породица погинулог борца и да је асфалтирање пута најмање што могу учинити за њих.  

-Градска управа реализује програм руралног развоја како би обезбиједила инфраструктурно опремање читавог простора града и да би људи остајали на својим пољопривредним газдинствима и имањима - нагласио је Аџић.

Предсједник Савјета Мјесне заједнице Горња Јурковица Милорад Лалош рекао  је да је асфалт значајан мјештанима овог брдског краја, којима обилније кише праве велике проблеме. 

-Обзиром да је ово брдски крај, свака јача киша однесе површински слој пута, тако да смо приморани да по неколико пута годишње насипамо шљунак - рекао је Лалош. 

У Горњој Јурковици у 79 домаћинстава живи око 250 становника.

Градоначелник Аџић је подсјетио да је циљ Градске управе, да у свим мјесним заједницама изгради центре за друштвена окупљања мјештана на којима ће, осим дружења моћи разговарати о својим потребама које ће, кроз захтјеве и пројекте прослиеђивати Градској управи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана