Арлов: Захвалност савјету министара за одобрење уласка дјеце са Космета у БиХ под посебним условима

Срна
Арлов: Захвалност савјету министара за одобрење уласка дјеце са Космета у БиХ под посебним условима

ШАМАЦ - Предсједник бањалучког Одбора за помоћ Србима Косова и Метохије Милорад Арлов изразио је данас захвалност Савјету министара који је и ове године одобрио улазак дјеци са Косова и Метохије у БиХ под посебним условима, а који требају бити гости својим вршњацима у 19 градова и општина Републике Српске.

Арлов је изразио захвалност Министарству безбједности и Савјету министара и ове године на подршци, одобрењу и позитивној одлуци која је био веома важан услов без кога не би могао бити реализован 11. пројекат "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске" у оквиру кога ће 738 ученика у пратњи 66 просвјетних радника из 40 основних школа са простора Косова и Метохије боравити у Републици Српској.

Он је напоменуо да се пројекат реализује уз велику подршку Владе Републике Српске, Министарства просвјете и културе, Министарстава породице, омладине и спортра, Министарства туризма, те градова, општина, великог броја основних школа и преко 700 породица из 19 локалних заједница Републике Српске.

"Подршку пројекту очекујемо од Управе за сарадњу са дијапором и Србима у региону у Влади Србије", рекао је Арлов. Савјет министара је, на приједлог Министарства безбједности, донио је јуче одлуку о одобравању уласка и боравка у БиХ под посебним условима држављанима Србије, ученицима основних школа с подручја Косова, без важећих путних исправа, у периоду од 24. јуна. до 2. јула ради екскурзије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана