Арлов: Захвалност цијелој Српској на спајању дјеце са Космета и из Српске

Срна
Foto: Илустрација

БЕОГРАД - Из Канцеларије за Косово и Метохију Владе Србије захвалили су Одбору за Косово и Метохију из Бањалуке и цијелој Републици Српској на дивном и великом пројекту спајања дјеце са Косова и Метохије са вршњацима из Српске, који има веома велики значај за српску дјецу и народ на Косову и Метохији, рекао је Срни предсједник овог одбора Милорад Арлов.

Арлов је током данашњег састанка у Београду упознао помоћника директора Канцеларије за Космет Милену Парлић да ће око 700 српске дјеце, просвјетних радника и младих са потешкоћама у развоју и њихових родитеља са Косова и Метохије, од 22. до 29. јуна, након завршетка школске године, боравити у Републици Српској у породицама њихових вршњака.

Он је пренио да се ова посјета организује у оквиру великог пројекта Одбора „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“ који ће ове године бити реализован 12. пут, те истакао да са Косова и Метохије долазе дјеца из више од 40 основних школа код својих вршњака у локалним заједницама широм Републике Српске.

„Радује нас што ће ове године бити централни свечани дочек дјеце са Косова и Метохије у Братунцу, да сва дјеца са братског Косова и Метохије уђу у братску Републику Српску из Србије преко моста Братољуб. Ту ћемо их дочекати са многим делегацијама, домаћинима градова који угошћују дјецу широм Српске“, додао је он.

Арлов је рекао да се Одбор поноси овим пројектом, који реалузује већ много година уз велику помоћ Министарства просвјете и културе Републике Српске, локалних заједница и највише основних школа и породица широм Републике Српске, које угошћују дјецу са Косова и Метохије.

Он је упознао саговорницу и са још неким пројектима овог одбора, као и да је изграђен дневни центар за дјецу са потешкоћама у развоју „Подржи ме – 9. јануар“ у Косовској Митровици.

„Причали смо и о мом приједлогу да Одбор и Канцеларија заједно на јесен реализују пројекат да Косово и Метохију посјети један број просвјетних радника из Српске, што је жеља и њихових колега на Косову и Метохији“, рекао је Арлов.

Арлов је подсјетио да је до сада од 2012. године пројектом „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“ у 35 локалних заједница Српске боравило више од 7.000 српске дјеце са Косова и Метохије у око 7.000 породица.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана