Арлов тражи укидање забране и улазак на Космет 19. августа

Срна
Арлов тражи укидање забране и улазак на Космет 19. августа

ПРИШТИНА - Предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов затражио је од Мисије ЕУ на Космету (Еулекс) да 19. августа несметано уђе на подручје Косова и Метохије, за шта је услов укидање забране која му је изречена прије годину дана без образложења.

Арлов је данас упутио писму Еулексу у којем тражи помоћ њихових представника за укидање забране уласка на подручје јужне покрајине коју му је изрекло Министарство унутрашњих послова самопроглашеног Косова.

Он је навео да је прошле године 11. јуна посљедњу пут боравио на Косову и Метохији да би му 26. јуна био забрањен улазак без икаквог образложења, а друга забрана је услиједила 27. децембра и од тада није покушавао да уђе на подручје Космета.

Арлов је у писму указао да се искључиво бави хуманитарним радом пуних 14 година.

Он је навео да је повод његовог обраћања Еулексу нужност посјете објекту Дневног центра “Подржи ме - 9. јануар” у Косовској Митровици, намијењеног дјеци са посебним потребама, чију градњу финансира Одбор за помоћ Србима Косова и Метохије.

Објекат величине 714 метара квадратних укупне вриједности око 300.000 евра гради Одбор за 164 дјеце и младих са потешкоћама у развоју, а његова градња почела је 19. августа 2019. године.

“Свечана предаја на коришћење Удружењу 'Подржи ме' треба да буде обављена 19. августа”, написао је Арлов.

Он је навео да намјерава да овом приликом уручи хуманитарну помоћ или стипендије за петоро ђеце које Одбор помаже више година уз помоћ хуманих људи.

Арлов је јуче требао да као почасни грађанин општине Звечан присуствује Свечаној академији поводом 30 година постојања ове општине, али му је полиција на административном прелазу Брњак на путу Нови Пазар - Зубин Поток савјетовала да не покушава ући на подручје Косова и Метохије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана