Арлов: Покренута хуманитарна акција “Обрадујмо вршњаке”

Срна
Foto: Г.С.

ШАМАЦ - Одбор за помоћ Србима на Косову и Метохији данас је преко свих основних и средњих школа Републике Српске покренуо хуманитарну акцију “Обрадујмо вршњаке на Косову и Метохији” с циљем прикупљања новчаних средстава за српску ђецу, младе са потешкоћама у развоју и вишечлане српске породице.

Предсједник овог организације Милорад Арлов рекао је да су као и протеклих година упутили допис свим основним и средњим школама Републике Српске да ученици подрже ову акцију донирањем једне или више КМ.

“Већ први дан добили смо потврду учешћа основних школа из Шамца, Модриче, Угљевика. Очекујемо подршку многих школа као и Министарства просвјете и културе Републике Српске које нам помаже у свим великим хуманим пројектима као што су жСпојимо ђецу Косова и Метохије и Републике Српскеж, изградња Дневног центра жПодржи ме - 9. јануарж у Косовској Митровици”, истакао је Арлов.

Он је додао да је протеклих година ову посебну и велику акцију подржало око 160 основних и средњих школа са више од 100.000 ученика и просвјетних радника.

“Од Никољдана до Светог Саве поклон пакетићима ђака из цијеле Републике Српске обрадоваћемо српску ђецу на Косову и Метохији. Један дио средстава усмјерићемо према ђеци и младима са потешкоћама у развоју за опремање Дневног центра жПодржи ме - 9. јануарж у Косовској Митровици”, рекао је Арлов.

Он је данас позвао све хумане људе, школе и институције да помогну својим скромним, али великим донацијама српски народ на Косову и Метохији.

Заинтересовани средства могу уплатити и на жиро-рачун Одбора 5551000034196445 код Нове банке.

Арлов је данас апеловао да косовска полиција своју силу не испољава на српској ђеци и омладини, као што се догађа ових дана у Косовској Митровици, те да буду ослобођено четворица српских младића.

“Сав српски народ ма гђе живио мора бити поносан, захвалан, цијенити и поштовати мукотрпност и вољу Срба да у оваквим условима живота и пресије желе остати на својим огњиштима на Косову и Метохији”, рекао је Арлов.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана