Арлов: Око 550 основаца са Космета на љето поново у Српској

Срна
Foto: архива

ПРИШТИНА - У Републици Српској ће и овог љета код вршњака боравити око 550 дјеце са Косова и Метохије, рекао је предсједник бањалучког Одбора за помоћ Србима са Космета Милорад Арлов и додао да ће се заложити да испуни жељу ученицима Техничке школе из Бањалуке да у оквиру матурске екскурзије посјете манастире у јужној српској покрајини.

Основци са Косова и Метохије ће са својим наставницима боравити у 13 градова и општина Републике Српске од 25. јуна до 2. јула, саопштено је из тог одбора који 10. јубиларни пут организује акцију "Спојимо дјецу са Косова и Метохије и Републике Српске".

Арлов је рекао Срни да је до сада код врњака у Српској боравило око 5.000 основаца из јужне српске покрајине, у пратњи око 500 наставника.

Он је додао да овој акцији посебан значај даје јесте то што ученици са Косова и Метохије сада као матуранти инсистирају да матурске екскурзије буду реализоване у Бањалуци, на Јахорини, на Палама, у Требињу, Вишеграду и другим мјестима широм Републике Српске.

"То говори о значају акције и њеним најпозитивнијим странама", истакао је Арлов.

Он је додао да су, с друге стране, ученици средње Техничке школе из Бањалуке одбили ескурзију у Барселону, Париз и Венецију већ су тражили да им се омогући да у оквиру матурске екскурзије посјете манастире Пећку Патријаршију, Грачаницу, Високе Дечане, Зочиште, Девич, Свете Архангеле и Бањску.

 

"Обратили су се Одбору тражећи помоћ у реализацији екскурзије по Косову и метохији и обећао сам да ћу се лично заложити да им се испуни жеља", рекао је Арлов.

 

Он је додао да је то жеља матураната из Бањалуке, који су прије неколико година били домаћини вршњацима са Косова и Метохије, те да то довољно говори о оправданости акције "Спојимо српску дјецу са Косова и Метохије и Републике Српске".

 

Арлов је додао да ће у оквиру овогодишње акције, пети пут заредом, бити укључени млади са потешкоћама у развоју, чланови Удружења "Подржи ме" и први пут српска дјеца из Глине у Хрватској

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана