„Аргументи“ славе 18 година постојања: Часопис од значаја за српски национални корпус

Г.С.
Foto: Срна

БАЊАЛУКА - Научни часопис за друштвена и политичка питања „Аргументи“ у издању СНСД-а који постоји 18 година значајан је јер доприноси да српски национални корпус лакше препозна своје интересе у односу на интересе великих земаља које стварају нови свјетски поредак, изјавио је један од аутора текстова у овој публикацији Синиша Љепојевић.

Љепојевић је истакао да на српском говорном подручју не постоји овакав часопис који се бави тако широким и важним темама и објављује радове великог броја аутора.

„У ово вријеме, када људи имају толико много дилема и питају се шта се то дешава, овакав часопис је веома користан“, рекао је Љепојевић за новинарима у Бањалуци на промоцији 50. јубиларног броја „Аргумената“.

Милан Љепојевић, главни часописа „Аргументи“, рекао је да ова публикација представља подршку не само СНСД-у, већ и Републици Српској како би домаћи политичари могли да доносе што компетентније одлуке.

„Они морају имати мишљење, знање и податке које пружају људи из науке. Све то помаже и функционерима Српске при доношењу различитих одлука у развоју овдашњег друштва. жАргументиж могу бити примјер међусобне повезаности оних који се активно баве политиком и политичком науком“, рекао је Љепојевић новинарима у Бањалуци на промоцији 50. броја и обиљежавању 18 година публикације.

Он је навео да се часопис од почетка фокусира на Републику Српску, БиХ, регион, као и Европску унију, Русију, Кину и свијет.

Љепојевић је навео да се аутори у свом раду придржавају научних чињеница и моралних принципа, наводећи да уредништво пружа шансу и младима.

Он је истакао да „Аргумената“ не би било без активне подршке руководства СНСД-а, предвођеног Милорадом Додиком.

„Очекујем да примјер нашег часописа мотивише многе друге да почну да издају научне часописе и баве се научним дисциплинама“, рекао је Љепојевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана