Апел АМС: Возачи правите чешће паузе

Срна
Апел АМС: Возачи правите чешће паузе

БАЊАЛУКА - У Републици Српској и ФБиХ јутрос се саобраћа несметано, услови за вожњу су повољни, а због најављене високе температуре, вазачима се савјетује опрезна вожња и прављење чешћих пауза током путовања, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Измијењен је режим саобраћаја на путевима Бродар-Вишеград у тунелима “Цера три” и “Строгоник”, Међеђа-Бродар у тунелу “Котва два”, Добро Поље - Миљевина у тунелу “Сијерачке стијене”, у тунелу Трговишта на дионици Бродар - граница Републике Српске и Србије.

Режим саобраћаја измијењен је и на путевима Јоховац-Руданка, Разбој-Руданка, Руданка-Добој.

На дионици магистралног пута Гацко-Тјентиште, у мјесту Саставци, због радова саобраћај се од седам до 17 часова успорено, једном саобраћајном траком, уз могуће краткотрајне застоје.

Због рехабилитације дионице магистралног пута Хан Пијесак два-Соколац, измјењен је режим саобраћаја.

Минерски радови у току су на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрица.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, саобраћа се успорено, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћа се једном траком, уз привремену сигнализацију, а брзина кретања возила ограничена је на 30 километара на сат. На мосту је забрањен саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 30 тона.

Измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Брод на Дрини (Фоча)-Хум (Шћепан Поље), због реконструкције.

Ради укључивања и искључивања са терена механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута на коридору “Пет це”, од моста Руданка, укључујући мост до тунела Путниково брдо два, измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу Руданка-Добој.

На магистралном путу Градишка - Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку број 238 на магистралном путу дионица Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора (Шћепан Поље) забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса премашује 16 тона.

У ФБиХ због санационих радова на дионицама магистралних путева Витез- Травник и на улазу у Жепче измјењен је режим саобраћаја. На мјесту радова Формирају се дуже колоне возила у оба смјера, па се возачи моле за стрпљење и разумијевање.

Санациони радови у току су на магистралним путевима Кладањ-Власеница, Прозор-Горњи Вакуф/Ускопље и Фоча-Устиколина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана