AНУРС: Представљена "Историја српске политичке мисли"

Срна
Foto: Срна

БAЊAЛУКA - Књига "Историја српске политичке мисли" аутора академика Драгана Симеуновића промовисана је у Aкадемији наука и умјетности Републике Српске (AНУРС) у Бањалуци, а на промоцији је речено да садржи биографије 37 српских политичких дјелатника.

Симеуновић је прије промоције новинарима рекао да је наведена књига скуп дугогодишњих истраживања српске политичке мисли.

"Ова књига има перспективу као нека база за спајање старог и новог, за препознавање доброг што је урађено. Много је лакше градити започето нешто него почињати стално од темеља", истакао је Симеуновић.

Директор Института за историју АНУРС-а Никола Поповић рекао је да је "Историја српске политичке мисли" технички изузетна књига која садржи биографије 37 српских политичких дјелатника.

Говорећи о савременој српској политичкој мисли, Поповић је рекао да је велики проблем српског народа данас што му се оспорава историјски савезник.

"Не знамо са друге стране да ли је онај други што се нуди прави савезник. Његови аргументи не убеђују нас да су поштен савезник", рекао је Поповић.

Поповић је додао да хладни рат није завршен и да је "хладни рат прерастао у врући рат 24. фебруара ове године".

Промоцији у АНУРС-у присуствовао је предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић те чланови академске заједнице.

Драган Симеуновић је српски политиколог, редовни професор Факултета политичких наука у Београду и инострани члан Академије наука и умјетности Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана