АМСРС: Опрез, могућа поледица

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ саобраћај се одвија редовно, по сувим и мјестимично влажним коловозима, а поледица је могућа у вишим планинским предјелима, преко превоја, мостова, надвожњака, те на прилазима тунелима, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Градишка-Нова Топола због изградње приступа новом царинском терминалу и кружне раскрснице, на правцу Лапишница-Љубогошта због радова у тунелу "Чељиговићи", као и на путу Црна Ријека-ентитетска граница /Угар/ због радова у тунелу "Угар".

Режим саобраћаја измијењен је и на дионици магистралног пута Бањалука-Стари Мајдан два, на регионалном путу Угљевичка Обријеж-Бобетино брдо, у рејону Горње Чађавице, раскрсница "Нумера", на регионалном путу Шипово-ентитетска граница /Ново Село/, те на дионицама Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-Гранични прелаз Хум/Шћепан Поље аутомобили саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Једном коловозном траком због активираног клизишта саобраћај се одвија дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, на регионалном правцу Бистрица-Подграб и на дионици Укрина-Горња Вијака.

У ФБиХ због радова у тунелу Црнаја на путу Коњиц-Јабланица и тунелу Скела на правцу Јајце-Доњи Вакуф током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, а ноћу се обуставља.

Радови се изводе и на путевима Јабланица-Мостар /дионица од Комадиновог врела до моста Бегића и Беговића/, Груде-Љубушки /на излазу из Груда/ и Столац-Хутово /у мјесту Церовица/.

На граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од 30 минута

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана