Амбасадор Jаћимовић донирао Dому здравља вриједан лабораторијски микроскоп

Срна
Амбасадор Jаћимовић донирао Dому здравља вриједан лабораторијски микроскоп

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Амбасадор БиХ у Сјеверној Македонији Драган Јаћимовић донирао је Дому здравља "Козма и Дамјан" у Козарској Дубици лабораторијски микроскоп који ће унаприједити рад Хигијенско-епидемиолошке службе, потврђено је из те здравствене установе.

У име грађана за донацију је захвалио начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић.

"Захваљујући нашем амбасадору у Сјеверној Македонији Драгану Јаћимовићу, који је обезбиједио ову донацију, тај медицински уређај на располагању је у нашем Дому здравља и користиће свим грађанима. Захваљујем господину Јаћимовићу, који је увијек био ту када је требало нешто помоћи", рекао је Рељић.

Он је истакао да је свака донација Дому здравља "Козма и Дамјан" добродошла јер је то јавна установа која пружа здравствену заштиту становништву у ситуацији која није баш најповољнија зато што нема довољно средстава за набавку најосновније опреме.

Помоћник директора Дома здравља за медицинске послове Владимир Бабић рекао је новинарима да ће нови медицински уређај унаприједити све микробиолошке анализе које се врше у овој служби.

"Имамо нови квалитетни апарат на коме ће бити лакше радити, а налази ће бити вјеродостојнији, па ће се боље постављати и дијагностика. Пружа много јаснију слику, има већу видљивост и обезбјеђује поузданију анализу те се захваљујемо породици Јаћимовић за ову вриједну донацију", рекао је Бабић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана