Александар Вучић почасни грађанин Градишке

СРНА
Александар Вучић почасни грађанин Градишке

ГРАДИШКА - Градишка Скупштина града донијела је данас једногласну одлуку да поводом Дана града - 24. априла Повељу почасни грађанин Градишке додијели предсједнику Србије Александру Вучићу.

Замјеник градоначелника Градишке Драгана Илић рекла је да је ово посебно признање знак захвалности предсједнику Србије јер је, заједно са Владом Србије, помогао да се реализују бројни пројекти, а најзначајнији међу њима су изградња Дома културе "Србија" у Новој Тополи, те дјечијег вртића у приградској мјесној заједници Брестовчина који ће бити отворен у суботу, 23. априла.

За реализацију ова два пројекта Србија је донирала укупно 750.000 евра.

Илићева је навела да је Скупштина град одлучила да повеље буду уручене Гимназији Градишка поводом 100 година постојања и изузетних резултата у области образовања и Радани Вили Станишљевић за изузетан допринос у области просвјете и културе.

Захвалнице су додијељене Божици Живковић Рајилић за изузетне заслуге у очувању истине о одбрамбено-отаџбинском рату, Мирјани Шиник Кајзер за изузетне заслуге у области здравства и Миодрагу Живановићу за изузетне заслуге у области хуманитарног рада.

За постигнуте резултате у области привреде захвалнице су додијељене ИБМ "Механизми Б", "Тапетарији Николић" и Привредном друштву "Мулалић".

Повеље и захвалнице биће уручене на свечаној академији која ће поводом Дана града бити одржана у суботу, 23. априла у Културном центру Градишка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана