Активно више пожара на подручју Херцеговине

Срна
Активно више пожара на подручју Херцеговине

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Пожар ниског растиња и церове шуме код мјеста Зови До у Невесињу и даље је активан, али не угрожава објекте, саопштено је из Управе цивилне заштите Републике Српске.

Активни су и пожари траве и ниског растиња од села Снијежница према селу Удрежње и код села Доловина на неприступачном терену, али не угрожавају објекте.

У саопштењу се наводи да је угашен мањи пожар траве и ниског растиња који се јутрос активирао код села Шеховина, као и пожар отпада у пилани, без материјалне штете.

Пожар траве и ниског растиња који се проширио и у шуму близу пољопривредног добра Златац успјешно је угашен без материјалне штете. На интервенцију су изашли ватрогасци и радници.

Угашени су и пожари траве и ниског растиња код села Постољани и Залужје.

На подручју Требиња активан је пожар на Зубачком платоу, код мјеста Рупе на граници са Црном Гором, али не угрожава објекте. Пожар је одбијен од граничног прелаза, али је активан и даље на неприступачном терену.

На Зубачком платоу јутрос је у гашењу учествовао и хеликоптер Хеликоптерског сервиса Републике Српске који је извршио је 32 налета и избацио 32 тоне воде за око три часа летења.

У поподневним часовима је хеликоптер извршио 24 налета и избацио 24 тоне воде. Хеликоптер ће, највјероватније, сутра гасити пожар код Браног Дола, који је активан и данас.

Пожар у селу Брани До је избио данас у 11.45 часова људском непажњом, а ватрогасци због густе шикаре и танке, али густе шуме не могу да приђу и гасе.

Активан је пожар траве и ниског растиња код мјеста Власаче на Загори, терен је неприступачан и тренутно не угрожава објекте од којих је далеко.

На подручју Љубина пожар ниског растиња и шуме на линији Капавица-Радимља који се саставио са пожаром на подручју Жрвањ-Букови Поток у доброј мјери је угашен, остала је само активна мала пожарна линија Радимља-Буков Поток.

На терену су ватрогасци и пожар тренутно не пријети објектима.

На подручју Гацка пожар траве и ниског растиња код села Данићи је и даље активан и тренутно не угрожава објекте.

Пожар траве и ниског растиња од села Степен према селу Корита је и даље активан, али не угрожава објекте и под контролом је, док се пожар код села Церница на тешко приступачном терену и не гаси јер не угрожава објекте.

Непажњом је изазван пожар на старој колиби у селу Степен и она је потпуно изгорјела, али је материјална штета мала с обзиром на то да је ријеч о старом трошном објекту.

Пожар код мјеста Долуше, у општини Билећа је и даље активан, тренутно не угрожава објекте и ситуација се прати, док је код мјеста Мека Груда пожар и даље активан у неприступачном терену и тренутно не угрожава објекте.

Пожар траве и ниског растиња на линији Љубушићи - Мириловићи за сада не угрожава објекте.

Вишекилометарски пожар на линији Заушље-Бијела Рудина-Подгорје-Кокун Брда је и даље активан. Гори трава, ниско растиње и шума. На терену су ватрогасци.

Велики пожар је и на линији Буков До-Крстаче у неприступачном терену и тренутно не пријети објектима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана