Акција “Задужбина за Косово и Метохију“ највећи подухват „Баштионика“

СРНА
Акција “Задужбина за Косово и Метохију“ највећи подухват „Баштионика“

БАЊАЛУКА - Добротворна акција за помоћ Србима на Косову и Метохији под називом "Задужбина за Косово и Метохију", коју је прије пет година покренуло бањалучко Српско сабрање "Баштионик", представља највећи трајни подухват овог удружења, изјавио је предсједник "Баштионика" Предраг Адамовић.

Адамовић је рекао новинарима у Бањалуци да је за ових пет година забиљежен раст свих показатеља рада, стално регистрован пораст износа новчане помоћи, броја помогнутих породица, стипендиране дјеце. Режисер и глумац Никола Пејаковић позвао је грађане да се укључе у акцију отварањем трајног налога у банци и уплаћивањем на њега мјесечног износа од пет КМ.

Апел за укључење у ову акцију упутила је и Драгана Мијатовић, супруга свештеника и мајка четворо дјеце.

"Та акција сабира нас да свако по својој могућности издваја колико може од срца за опстанак Срба на том простору", рекла је Мијатовићева.

Видео-линком обратила се и предсједник Удружења "Мајка девет Југовића" Светлана Стевић, која је навела да ситуација у тој јужној српској покрајини није нимало добра. "Живи се и ради. Трудимо се и боримо да преживимо са вером у Бога да ће бити боље", додала је Стевићева.

У материјалу подијељеном новинарима наведено је, између осталог, да је у оквиру ове акције до 31. децембра прошле године сакупљено 364.891 КМ донација, да се у овој школској години стипендира 60 ученика са Косова и Метохије, а да ће их од марта бити 62, те помогнуто готово 100 породица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана