Акција за помоћ Зорану Југовићу за лијечење у Турској

Срна
Акција за помоћ Зорану Југовићу за лијечење у Турској

ДОБОЈ- Удружење грађана "Хуманитас" покренуло је хуманитарну акцију за прикупљање помоћи двадесетосмогодишњем Зорану Југовићу из Добоја, како би отишао на операцију главе у Турску, која кошта 52.220 евра.

Из овог удружења Срни су рекли да је Југовићу лијечење неопходно, јер му се посљедњих година погоршало здравствено стање, које је нарушено 2016. године, након тешке саобраћајне незгоде.

"Након пет мјесеци проведених у коми, Зоран се пробудио са трајним посљедицама које укључују отежано ходање, ограничену функционалност лијеве руке и отежано комуницирање, те га разумије само његова породица", рекли су у Удружењу.

Посљедњих година Зораново стање се погоршава, али се након прегледа у Турској родила нада да му се може помоћи.

"Потребна је операција главе, која кошта 52.220 евра, што је изазов за Зоранову породицу", рекли су у Удружењу.

Из Удружења су позвали грађане који су у могућности да помогну, да позивом на хуманитарни број 17119 донирају једну КМ, а позиви су могући из "М:тел" и "БХ телеком" мреже.

За уплате из БиХ доступан је број рачуна Удружења грађана "Хуманитас" 5551000062303262 у Новој банци, а за донације из иностранства могуће је користити Пеј-пал адресу: [email protected].

"Свака помоћ је драгоцјена и доприноси заједничком циљу – омогућити Зорану квалитетнији и самосталан живот", навели су из Удружења "Хуманитас".

Савјет ученика Техничке школе у Добоју реализује данас хуманитарну акцију продаје слаткиша за помоћ Југовићу, који је бивши ученик ове школе.

Акција је цјелодневна, а продајни штанд са крофнама, палачинцима, бакиним колачем, округлицама и другим слаткишима постављен је у ходнику Техничке школе, у оквиру објекта Средњошколског центра.

Професор грађевинске групе предмета Златко Ђурић, који је био разредник Зорану Југовићу, рекао је да је Југовић био врло добар ученик који је дипломирао 2014. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана