Акција у Етнографском музеју: „Културни пасош” за новорођене бебе

Танјуг
Акција у Етнографском музеју: „Културни пасош” за новорођене бебе

БЕОГРАД - У сусрет срећнијој 2024. години, Етнографски музеј је покренуо друштвено одговорну кампању „Културни пасош - рођени са културом” која новорођеним бебама и њиховим мамама, татама, бакама и декама омогућава неограничен број бесплатних посјета изложбама и свим програмима

Етнографског музеја сваког дана до дететовог првог рођендана. Културни пасош представља најљепшу добродошлицу на свијет нашим бебама и симболичку везу између културе и породице, а Етнографски музеј жели да пружи подршку сваком дјетету да од првих корака препозна да је дио музеја и да је музеј мјесто породичних традиција гдје се старе вриједности његују и нове стварају. 

Уз сарадњу дивног колектива Болнице за гинекологију и акушерство КБЦ Звездара, која је и стратешки партнер у овој кампањи, директор Етнографског музеја Марко Крстић је са својим сарадницима уручио 200 Културних пасоша и поклона мамама наших најмлађих суграђана. 

Ова кампања ће се наставити током цијеле следеће године, а већ од данас првих 100 родитеља који су добили принове могу доћи у Етнографски музеј и преузети свој Културни пасош на билетарници музеја. 

„Културни пасош - рођени са културом” развијен је у складу са најсавременијим праксама у области културе уз подршку Фондације Фицаралдо ЕТС и Асоцијације Аббонаменто Мусеи која издаје „Пасапорто Културале” у сарадњи са 42 музеја у граду Торино и Покрајини Пијемонт. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана