AiDEX, сензор за континуирано мјерење нивоа глукозе

PR
AiDEX, сензор за континуирано мјерење нивоа глукозе

AiDEX је систем за континуирано мјерење глукозе у стварном времену и један је од водећих CGM система који помаже корисницима да минимизирају ризике узоковане дијабетесом кроз праћење TIR-а (вријеме проведено у жељеном распону глукозе). Континуирано праћење нивоа глукозе подразумијева адекватније управљање терапијом дијабетеса кроз стално праћење падатака о нивоу глукозе, те доношење брзих ивалитетних терапијских одлука.

AiDEX™ намијењен је особама који имају дијабетес Тип 1 и Тип 2, као и свим онима који имају ризик од развоја дијабетеса. Такођер, све је учесталија употреба AiDEX-а у превентивне и едукативне сврхе, од стране здраве популације, која жели напредно пратити свој метаболизам и реакције организма на различите

врсте исхране, на интензитет вјежбања и друге лифестyле факторе.

 

AIDEX СЕНЗОРИ СУ ДОСТУПНИ У АПОТЕКАМА

У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ НА РЕЦЕПТ (Дијабетес Тип 1)

Принципи рада AIDEX

AiDEX™ CGM континуирано сваких 5 минута, 24 сата дневно, 4032 пута током периода од 14 дана биљежи нивое глукозе и омогућава вриједне информације као што су ниво, тренд, смјер и брзину промјене нивоа глукозе у крви уз аутоматски пренос прикупљених података на читач или паметни телефон путем Bluetooth везе.

AiDEX™  предности

  • Комфоран и једноставан за кориштење
  • Прецизно мјерење у реалном времену
  • Минимизира екстремне хипогликемијске/хипергликемијске догађаје
  • Континуирано праћење трендова нивоа глукозе 24/7
  • Упозорење високог и ниског нивоа глукозе
  • Опција TIR-а (Time-In-Range) – праћење трендова глукозе у стварном времену омогућава одабир најбољег начина дјеловања за постизање циљане вриједности глукозе

ЗАШТО ОДАБРАТИ AiDEX™

Клинички потврђен

Уређај је клинички тестиран и поређен са референтном методом мјерање нивоа глукозе у венској крви, у мултицентричној евалуативној клиничкој студији (више информација о клиничкој студији можете добити на wеб страници www.dia.ba).

Једноставан за кориштење

Инсталација и уклањање AIDEX™  система за континуирано праћење нивоа глукозе се реализира у четири једноставна корака.

Прецизан

Уређај је фабрички калибрисан, те калибрација није нужна на почетку

кориштења. Изузетна прецизност (укупни MARD 9,08%).  Додатна калибрација се препоручује током употребе само ако се ваша CGM очитања не подударају са вашим субјективном осјећајем.

Калибрација

Калибрација се врши уносом у апликацију очитања добивених мјерењем помоћу поузданог мјерача глукозе у крви тј. BGM уређаја.

Упозорења

AIDEX™  даје упозорења у реланом времену путем мобилне апликације или PDS читача у случају да ниво глукозе порасте изнад или падне испод граничних вриједности (за хипо испод 3.9 mmol/l, за хипер више од 10.0 mmol/) како би корисник могао брзо реаговати с циљем избјегавања хипо или хипергликемијских стања.

Осим тога, корисницима AIDEX™ CGM система омогућено је преузимање извјештаја у PDF формату за мјерни период путем мобилне апликације или преко интернет прегледника. Овај извјештај је детаљан преглед регулације глукозе, веома користан за Вашег љекара да се постигне што оптималнији третман дијабетеса.

Уређај има могућност праћења сензора од стране више особа истовремено (чланови породице, љекар, итд.).

Стручно дизајниран и висока квалитета

  • Дискретан и удобан за ношење
  • Апликација прилагођена кориснику
  • Трајање трансмитера четири године
  • Трајање сензора 14 дана од дана аплицирања уз само 60 минута загријавања
  • Могућност постављања на стомак и надлактицу

Водоотпоран

AIDEX™  CGM уређај је водоотпоран по IPH7 стандарду и може радити све док није потопљен дубље од један метар и дуже од 30 минута. Уз поштивање наведених услова, основно одржавање хигијене, туширање, купање и активности пливања не утичи на исправан рад уређаја.

Корисничка подршка

Сваки корисник Сензора AIDEX™   остварује право на пост продајну подршку. Подршка се огледа у додатној едукацији корисника, помоћи приликом постављања сензора, праћењу корисника (по жељи), гаранцији и евентуалној рекламацији уређаја са замјеном у апотеци.

Своје право корисник Сензора AIDEX™  остварује преко:

Увозника и дистрибутера за БиХ: CЕЕ-МЕD d.о.о. Заима Шарца 34, Сарајево

Тел: 033 420 026 (8-16х);

Е-mail: [email protected]

www.dia.ba

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана