Агенција за водно подручје ријеке Саве: Наредних дана могуће мање поплаве

Срна
Foto: принтскрин

САРАЈЕВО - Поплаве мањег обима у наредним данима могуће су на подручју општина Дрвар, Горњи Вакуф, Фојница, Кисељак, Трново, Илиџа и Нови Град Сарајево, саопштено је из Агенције за водно подручје ријеке Саве.

"У наредних три до пет дана прогнозира се достизање нивоа водостаја при којем је могуће изливање ријека из корита и плављење околног терена уз водоток, посебно на подручју горњих токова ријека Уне, Босне и Врбаса", саопштено је из ове агенције.

У саопштењу се напомиње да већина хидролошких станица прогнозира раст водостаја на цијелом водном подручју Саве у Федерацији БиХ /ФБиХ/, посебно на горњем дијелу слива Уне, Босне, Усоре и Дрине.

Како наводе у обавјештењу о прогнози ванредног хидролошког стања од сутра до 2. априла, бујични водотокови на којима може доћи до повећања водостаја у том периоду су на подручју горњег тока слива Босне, односно на сливу ријека Фојнице, Жељезнице и Ставње.

Надлежним институцијама Агенција савјетује да прате ситуацију на терену и поступају у складу са овлаштењима, а службама које спроводе мјере и активности заштите и спасавања људи и материјалних добара препоручују појачан опрез.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана