Агенција за статистику БиХ спроводи истраживање о структури зараде

Срна
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО- Агенција за статистику БиХ, у сарадњи са Републичким заводом за статистику Републике Српске и Федералним заводом за статистику, спроводи Пилот истраживање о структури зарада у БиХ, а анкетирање, на основу узорка изабраних пословних субјеката/правних лица у БиХ, трајаће од 1. до 30. априла.

Циљ истраживања о структури зарада је да се добију међународно упоредиви подаци о зарадама, према индивидуалним карактеристикама запослених /занимање, пол, степен образовања, старост, дужина стажа, врста уговора запосленог/ и према карактеристикама пословних субјеката /дјелатност, величина и облик својине/, саопштено је из Агенције за статистику БиХ.

У саопштењу се додаје да ће наведени показатељи бити од великог значаја како за пословне субјекте тако и за екстерне кориснике података с обзиром на то да ће по први пут бити расположиви подаци о мјесечним, годишњим и најнижим зарадама, те подаци о зарадама по полу, занимању, дјелатности.

Референтна година, за коју се прикупљају подаци за Пилот истраживање о структури зарада, је 2021. година.

Статистичке институције гарантују да ће, у складу са законима о статистици и заштити личних података, одговори на постављена питања бити строго повјерљиви и да ће се прикупљени подаци користити искључиво за статистичке сврхе, наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана