Аеро-клуб "Приједор": Успјешна сезона, потребна подршка за даља такмичења

Срна
Foto: Аеро клуб Приједор

ПРИЈЕДОР- Аеро-клуб "Приједор" остварио је запажене резултате и обезбиједио учешће на спортским догађајима који ће ући у анале падобранског спорта овог клуба и у историју спорта града Приједора, Републике Српске и БиХ, речено је на данашњој конференцији за медије овог спортског колектива.

Предсједник Управног одбора овог клуба Синиша Вујаковић истакао је да се падобранска екипа пласирала у премијерно финале реформисаног Свјетског купа, које ће бити одржано половином идућег мјесеца у Дубаију и први пут ће бити организовано ван Европе.

"Ми смо од менаџмента Свјетског купа и Швајцарске добили званичну потврду да смо се квалификовали за Свјетски куп. Поносно саопштавам да екипа из Приједора улази у историју тог такмичења. То је историјски тренутак за овај клуб. Сад се ради на томе да нађемо потребних око 10.000 КМ", рекао је Вујаковић.

Говорећи о појединачним резултатима, Вујаковић је оцијенио да је најуспјешнији ове године био Драшко Лајић, те да ће он бити кандидат овог клуба за избор спортисте године града Приједора.

Вујаковић је истакао да Лајић још један репрезентативац, трећи у историји клуба, који је на Европском првенству овог мјесеца у Италији наступао за падобранску селекцију Србије.

"На истом такмичењу наш члан Самир Ханданагић успјешно је положио испит и обавио стажирање за ФАИ падобранског судију, највише судијско звање у овом спорту. Ушао је у историју као први и једини с том лиценцом у Републици Српској и БиХ", рекао је Вујаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана