Addiko банка Бањалука омогућила практично искуство студентима бањалучког Економског факултета

ГС
Addiko банка Бањалука омогућила практично искуство студентима бањалучког Економског факултета

БАЊАЛУКА - Предсједник Управе Addiko банке а.д. Бањалука Срђан Кондић и декан Економског факултета бањалучког Универзитета Миленко Крајишник потписали су Меморандум о сарадњи којим се омогућава студентима 3. и 4. године Економског факултета да усавршавају стечена теоретска знања практичном наставом у Addiko банци Бањалука.

-Потписивањем овога уговора наставили смо успјешну дугогодишњу сарадњу са Економским факултетом у Бањалуци. Ми у Addiku, кроз друштвену одговорност фокусирани смо на праве вриједности, у овом случају на знање студената који су будућност финансијског сектора. Могућност за стручно усавршавање и подршку Addiko тима у даљем развојном путу имају студенти економских факултета у Републици Српској, али и Брчко Дистрикту. Радује нас што сваке године имамо велико интересовање студената за праксу и настојимо да као дигитална банка пренесемо студентима одлике брзог и једноставног Addiko банкарства - истакао је Кондић.

Током тромјесечне праксе студенти ће проћи кроз различите сегменте пословања банке, те ће имати прилику да доживе процес дигитализације банкарства, по којој је Addiko банка Бањалука препозната на тржишту. Из Економског факултета наглашавању важност практичног знања које се најбоље студентима презентује искуством.

-Од академске 2017/2018. године у склопу наставног плана и програма првог циклуса студија за студенте 3. и 4. године Економског факултета Универзитета у Бањалуци предвиђена је Стручна пракса. Потписивањем Меморандума о обављању стручне праксе остварује се значајна сарадња са привредом, а надасве у корист студената. У том смислу, потписивање Меморандума о сарадњи Addiko банке а.д. Бањалука, као дугогодишњег партнера и Економског факултета свакако доприноси наставку сарадње - изјавио је Крајишник.

Након студената економских факултета у Брчко Дистрикту, Палама, Бијељини, те Добоју, у пројекат студентске праксе Addiko банка Бањалука укључила је студенте Економског факултета у Бањалуци, чиме је у потпуности омогућена и доступност практичног знања свим студентима економије у Републици Српској и Брчко Дистрикту.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана