Адаптиран спрат куће за породицу са четворо дјеце

Srna
Foto: Srna

ЛОПАРЕ- Шесточлана породица Јовић из села Јабланица код Лопара уселила је данас у породичну кућу чији је спрат адаптиран уз помоћ Хуманитарне организације "Срби за Србе", која је за ту намјену прикупила 42.141 КМ донација.

Младен Марић из ове организације рекао је новинарима да су уређене собе за дјецу, три дјечака и дјевојчицу, јер су до адаптације сви спавали у једној просторији.

"Отац Миленко је 90 одсто инвалид, али то га није спречило да ради и одгаја своју дјецу, да их школује. То нас је подстакло да им помогнемо", навео је Марић.

Јовић каже да живе као сеоско домаћинство, од сточарства и узгоја воћа и да су задовољни да су дјеца здрава, вриједна и да добро уче.

"Било је добро, сад ће нам бити још боље", рекао је овај отац четворо дјеце.

Начелник Лопара Радо Савић је истакао значај подршке вриједним људима на селу, да становништво опстане у тим прелијепим крајевима.

Организација "Срби за Србе" је у Бијељини организовала донаторско вече на којем је прикупљена 42.141 КМ за адаптацију куће породици Јовић, а два мјесеца касније та породица има услове за љепши и бољи живот.

Брачни пар Јовић има кћерку Драгану /17/ и синове Васу /15/, Симеуна /11/ и Марка /7/.

У тексту о породици Јовић на интернет страници организације "Срби за Србе" указано је на надљудску снагу оца Миленка, који је након можданог удара остао 90 одсто инвалид, али руши све препреке за добробит дјеце и зарађује за живот радећи у надници, најчешће на грађевини.

"Бавимо се пољопривредом колико можемо, скромно за наше потребе. Држимо и краве, овце, свиње, кокошке. Трудимо се сви. Вриједна су нам и добра дјеца, поносни смо што их имамо", рекла је мајка Сњежана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана