Адамовић: Против Тадићеве се не води никакав правосудни поступак

Срна
Foto: аа

САРАЈЕВО- Против бившег главног тужиоца БиХ Гордане Тадић не води се никакав правосудни процес, рекао је адвокат Владо Адамовић, који је заступао Тадићеву пред дисциплинском комисијом Високог судског и тужилачког савјета /ВСТС/ БиХ.

Адамовић каже да, колико му је познато као адвокату Тадићеве, не постоји ниједан истражни нити правосудни процес који се води против ње. "Нема она никакав поступак, ништа да је мени као њеном адвокату познато", рекао је Адамовић за Н1.

Адамовић је заступао Тадићеву пред дисциплинском комисијом ВСТС-а која ју је смијенила са позиције главног тужиоца и прерасподијелила на позицију тужиоца у Тужилаштву БиХ. САД увеле су данас санкције групи од седам лица са западног Балкана, међу којима је и Гордана Тадић, јер "представљају пријетњу регионалној стабилности", саопштено је из Министарства финансија.

"Људи који су наведени данас представљају озбиљну пријетњу регионалној стабилности, институционалном повјерењу и аспирацијама оних који теже демократској владавини и владавини права на западном Балкану", објавио је Брајан Нелсон, подсекретар за тероризам и финансијске обавјештајне податке. Из америчке Амбасаде у БиХ саопштено је да је Канцеларија за контролу имовине у иностранству Министарства финансија САД увела санкције Тадићевој због злоупотребе положаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана