Аћимовић: Грађанима од данас доступна и "модернина" вакцина

Срна
Foto: ГС

БАЊАЛУКА - Епидемиолог у Институту за јавно здравство Републике Српске Јела Аћимовић истакла је да је грађанима од данас доступна и "модерна" вакцина против вируса корона.

Аћимовићева је објаснила да је то шеста вакцина која је доступна грађанима у Српској, те да је ријеч о високо ефикасном препарату направљеном на механизму информационе ер-ен-ка. "Вакцина ће под данас бити дистрибуисана у здравствене установе, а сви који желе да се првом и другом дозом ове вакцине вакцинишу у Институту за јавно здравство треба да се јаве на број телефона 065/241-043", рекла је Аћимовићева новинарима у Бањалуци.

Она је нагласила да је вакцинација најбоље средство за борбу против вируса корона и најефикаснији начин заштите грађана. "Сви ћемо прије или касније доћи у контакт са вирусом корона.

Наше је да изаберемо да ли ћемо при том сусрету бити потпуно неспремни или ћемо урадити максимално да се заштитимо, а то значи да се вакцинишемо", навела је Аћимовићева. Према њеним ријечима, Република Српска, БиХ и регион треба да се угледају на скандинавске земље које су оствариле висок обухват вакцинацијом, захваљујући чему су се вратили нормалном животу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана