Абрамовић: Берковићи прошли без претјерано тешких посљедица

Г.С.
Абрамовић: Берковићи прошли без претјерано тешких посљедица

БЕРКОВИЋИ - Начелник општине Берковићи Ненад Абрамовић изјавио је да је ова општина прошла без тежих посљедица након земљотреса који је синоћ погодио подручје Херцеговине.


-Електрична енергија нам се повратила у току ноћу. Укупно смо били сат времена без електричне енергије. Наше дежурне службе нису заприлиме позив који би захтијевао хитне интервенције- рекао је Абрамовић за “Глас Српске”.

Навео је да је било спорадичних одрона на путу према Стоцу и према Билећи али осталих интервенција није било.

-У раним јутарњим часовима смо се потрудили да са терена прикупимо што више информација и постоје одређена оштећења кровова, пукотине али је рано говорити о детаљима- казао је Абрамовић.

Нагласио је и да ће у наредном периоду бити формиране комисије за процјену штете како би се посљедице земљотреса на најбољи начин санирале.

У Требињу до сада пријављена мања материјална штета

Грађани Требиња пријавили су мању материјалну штету насталу у земљотресу који је погодио Херцеговину, а повријеђених нема, речено је Срни у требињској Цивилној заштити.
Начелник општине Билећа Веселин Вујовић рекао је Срни да у Билећи нема повријеђених, а причињена је материјална штета коју ће утврдити комисија која ће бити формирана.

Земљотрес јачине 5,8 степени Меркалијеве скале погодио је синоћ подручје Љубиња, а осјетио се у свим општинама источне Херцеговине, као и у региону.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана