Болница "Србија": Медицинске сестре и техничари - стуб здравствене установе

Срна
Болница "Србија": Медицинске сестре и техничари - стуб здравствене установе

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- У Болници "Србија" у Источном Сарајеву запослено је 235 медицинских сестара и техничара чији је допринос систему здравствене заштите непроцјењив, саопштено је данас из ове здравствене установе поводом 12. маја - Међународног дана медицинских сестара и техничара.

У саопштењу се истиче да су медицинске сестре и техничари стуб ове здравствене установе.

"Захваљујемо им за сав рад, посвећеност, стручност, знање, несебичну бригу и пажњу коју сваки дан посвећују нашим пацијентима.

Медицинске сестре и техничари морају бити хумана и емпатична бића, јер они су највише у додиру са пацијентима и труде се да им боравак у болници буде лакши", наводи се у саопштењу. Многи пацијенти који бораве у болници са различитим дијагнозама и у различитим стањима, а нарочито хронични болесници захтијевају промјену начина живота након изласка из болнице, и медицинске сестре и техничари су ту да им објасне како треба да се хране, како и када да узимају терапију и дају друге савјете у зависности од болести. "

Свим медицинским сестрама и техничарима који даноноћно брину о пацијентима свих узраста, честитамо њихов дан", поручују из Болнице "Србија".

Међународни дан медицинских сестара и техничара обиљежава се сваке године 12. маја, јер је тада рођена Флоренс Најтингејл, медицинска сестра, која је позната по оснивању модерног сестринства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана