„Возиш и читаш?: „m:tel“ упозорава на опасност од коришћења мобилног телефона у вожњи

ГС
„Возиш и читаш?: „m:tel“ упозорава на опасност од коришћења мобилног телефона у вожњи

БАЊАЛУКА -„ Ако ме волиш, остави телефон док возиш!“, овогодишња је порука коју возачима шаље компанија „m:tel“.

- Ништа не смије и не може бити важније од живота – нити један позив, нити једна порука. Знамо да знате. Ипак, понекад сакријемо од себе те важне чињенице, како бисмо оправдали своју непажњу. Слоган ове кампање треба да буде глас свих које волите. Због којих не бисте требали да ризикујете. Зато, без обзира на то што је „важно и хитно“ - „остави телефон док возиш!“ – поручили су из ове компаније.

У саопштењу „m:tel“ напомиње да статистике кажу да смо скоро сви склони да радимо ове ствари иако знамо да је опасно.

- Вјерујемо да би одговор свих возача на питање да ли бисте читали књигу док возите био, у најмању руку, контрапитање: „Свашта, па ко то ради?“ А, шта ако вам кажемо да то ради огроман број возача. Јер, која је разлика између читања порука на мобилном телефону и читања књиге у вожњи? Суштински, вријеме које ваш поглед није на цести је важна чињеница, те се не би требала правити никаква разликa између онога што вам одвлачи пажњу – било да је то читање књиге, порука на мобилном телефону или било чега другог – наводе у компанији„m:tel“.

Стога, и овим текстом, додају, желе да подсјете колико је важно да увијек будемо свјесни опасности коју са собом носи употреба мобилног телефона током вожње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана