УНА ТВ, сриједа 14. децембар 2022.

УНА ТВ
УНА ТВ, сриједа 14. децембар 2022.

 Из програма УНА ТВ издвајамо истраживачко-документарну емисију Иване Параџиковић "Лице правде" као и сатиричну комедију "Хвала што не пушите"

Нова епизода „Лица правде" 13. децембра у 20.10 часова на УНА ТВ  

Посљедњих недеља у Хрватској и Србији завладала је фудбалска грозница, јер су обије државе упале међу само 13 европских нација колико их се ове године бори за титулу свјетског првака, док, на примјер, у Катару није једна од најтрофејнијих фудбалских нација у историји - Италија.

Тако за више од 60 милиона Италијана нема утакмица да им скрену пажњу и одврати мисли са чињенице да им је живот све скупљи, и да цијене баш свега лете у небо.

Уз то, већ два мјесеца на власти имају прву премијерку у историји државе, Гиоргију Мелони и њену најдеснију владу у Италији још од Бенита Мусолинија.

Новинар емисије „Лице правде" Петар Пањкота отишао је у Рим да кроз разговор са нашим људима који у вјечном граду живе и раде сазна како се тамо држе у овим најнеизвијеснијим временима за савремену Европу.

Док ће у Шпанији због болних менструција жене ускоро моћи да отварају боловање, на Балкану сама ријеч менструција још увијек је табу тема, менструално сиромаштво озбиљан проблем, а ПМС се банализира - предмет је шала на тему: лудих жена.

Међутим, почетком ове године тежи, озбиљнији облик ПМС - Пред менструални дисфорични поремећај, службено је постао дијагноза. Симптоми који погађају 6 одсто жена у репродуктивном добу, трају готово двије недјеље сваког мјесеца, а понекад су тако тешки и озбиљни да доводе до суицидних мисли, због чега га често и не детектују већ повезују са биполарним поремећајем или депресијом.

Новинарка Катарина Петровић истражила је шта о овом контроверзном поремећају каже наука, шта западна и источна медицина, а шта обичне жене које се сваког мјесеца боре, па понекад и дословно за свој живот.  

Не можете ни да замислите гдје им све падне на памет да сакрију илегалне предмете или дрогу. На примјер, у кесицу чипса, термос, или крему за сунчање. Лаицима би сигурно промакло, али утренираном оку службеника за сузбијање кријумчарења не промиче ништа. Готово да нема шта нису видјели. Камион који наизглед превози бетонске блокове, а заправо је препун људи, или фрижидер са дуплим дном у ком је ријетка врста птице. На Батровцима, једном од најпрометнијих граничних прелаза између Србије и Хрватске, на прагу Европске уније, наведени призори су свакодневни, а мјеста за скривање бесконачна.  

Ове сјајне приче погледајте у емисији „Лице правде" у уторак 13. децембра од 20.10 часова на УНА телевизији.

***

Филм: Хвала што пушите (Thank you for Smoking) – сриједа, 14.12. у 22.50

Сатирична комедија прати малверзације главног портпарола асоцијације највећих произвођача дувана „Биг Табаццо ", Ника Нејлора, професионалног заговарача пушења који истовремено покушава да остане узор дванаестогодишњем сину.

Ника појединци сматрају правим ђаволом: способан је да побије све критике упућене компанији „Биг Табаццо", интелигентним опаскама или генијалном замјеном теза. Времена се мијењају, а корпорације схватају да су пропагандној машинерији дуванске индустрије дани одбројани.

Нику каријера почиње да виси о концу. Његови бриљантни тренуци, укључујући шармирање читавог аудиторијума током емисије Опре Винфри, представљање професије пред разредом свога сина или чак преговарање о рекламирању производа и техникама пушења у високобуџетном филму, чине филм савршеним за све који се усуде да упере прст ка политичкој коректности.

 

Улоге: Aaron Eckhart, Katie Winslow, Adam Brody

Режија: Jason Reitman

Жанр: Комедија/драма

Продукција: САД, 2005.

Више о филму… https://www.imdb.com/title/tt0427944/?ref_=nv_sr_srsg_0

 

СРИЈЕДА 14.12.2022.

6:00

серија

Погледај у сутра

 

6:25

серија

Освета

( Р )

7:10

серија

Освета

 

8:05

серија

Елиза

( Р )

8:55

цртани филм

Патролне шапе

( Р )

9:15

цртани филм

Свјетлуцава и Сјајна

( Р )

9:35

цртани филм

Нинџа корњаче

( Р )

10:00

филм

Чаплин

( Р )

12:20

емисија

Донна

( Р )

13:00

инфо

Уна вијести

 

13:10

емисија

Донна - наставак

( Р )

13:25

серија

Дистрикт 31

( Р )

14:15

серија

Елиза

( Р )

15:00

инфо

Уна вијести

 

15:05

емисија

Уна, дуе, тре

( Р )

17:05

квиз

Школице

( Р )

17:35

серија

Фитнес

( Р )

18:30

Инфо

Уна Дан

 

19:00

серија

Дистрикт 31

( Р )

19:45

серија

Дистрикт 31

 

20:10

емисија

Донна

( Р )

21:10

серија

Елиза

 

22:00

емисија

Муштулук

( Р )

22:50

филм

Хвала што пушите

 

0:25

филм

Пилот

( Р )

2:10

филм

Шећерна планина

( Р )

4:00

 

Ноћни програм

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана