Учесници Visa олимпијског триатлона прикупили 26.500 КМ за Специјалну Олимпијаду у Босни и Херцеговини

PR
Учесници Visa олимпијског триатлона прикупили 26.500 КМ за Специјалну Олимпијаду у Босни и Херцеговини

САРАЈЕВО/ БАЊАЛУКА – На Visa олимпијском триатлону, током јула мјесеца, грађани Сарајева и Бањалуке могли су се опробати у три различита спорта - кошарци, хокеју и стреличарству. Велики број спортских ентузијаста се одазвао позиву на учешће у триатлону гдје је сваки круг такмичења "вриједио" 100 КМ, а укупан прикупљени износ иде у хуманитарне сврхе.

"Сасвим сам сигурна да нас је недавно завршена Олимпијада у Паризу активирала и ојачала наш заједнички тимски дух. Инспирисани овим догађајем, грађани Сарајева и Бањалуке у великом броју су се одазвали нашем позиву да буду дио Visa олимпијског триатлона. Желим да се захвалим свима који су учествовали и дали свој спортски допринос да прикупимо овај фантастичан износ од 26.500 КМ који ће компанија Visa усмјерити ка Специјалној Олимпијади која годинама ради на томе да омогући особама са посебним потребама у Босни и Херцеговини и бољу интеграцију у друштво кроз спорт и спортске активности", изјавила је Ана Драшковић, потпредсједница и генерална директорица компаније Visa за југоисточну Европу.

 

Извршна директорица Специјалне олимпијаде БиХ, проф. др. Када Делић Селимовић, изразила је велику захвалност компанији Visa на препознавању њихових активности и пружању изузетне подршке.

„Као једина акредитована спортска организација у БиХ која спроводи спортске, едукативне, инклузивне, породичне и здравствене програме за особе са потешкоћама у развоју, изузетно цијенимо донацију, која представља највећи спонзорски износ који смо добили од оснивања 1997. године. Слоган Специјалне олимпијаде БиХ, "О инклузији се не прича - инклузија се живи", управо је заживио кроз подршку коју сте нам пружили. У име спортиста, родитеља и свих чланова Специјалне олимпијаде БиХ, најискреније захваљујемо компанији Visa као друштвено одговорној компанији која је препознала наш рад и пружила нам подршку. Обећавамо да ћемо оправдати ваше повјерење и наставити радити на остваривању наших циљева", поручила је Селимовић.

 

На иницијативу Међународне Специјалне Олимпијаде 1997. године основана је Специјална Олимпијада БиХ. Од тада, сваке године одржавају се такмичења на државном нивоу и то атлетици, боћању, пливању, стоном тенису,  фудбалу, кошарци, одбојци, алпском скијању и нордијском трчању. Највећа спортска манифестација која је била под оквиром Специјалне Олимпијаде су „Игре пријатељства Југоисточне Европе" које су се одржале у четири града, Сарајеву, Тузли, Мостару и Бањалуци. У такмичења је до данас укључено преко 80 удружења као што су Клубови специјалних спортова, Заводи, дневни центри, основне и средње школе који раде са особама са потешкоћама у развоју. На досадашњим наступима на Љетним и Зимским олимпијским играма спортисти СОБиХ освојили су  преко 100 медаља различитог одличја.

Visa је посвећен партнер Олимпијског покрета још од 1986. године. Као поносни глобални спонзор Олимпијских и Параолимпијских игара, Visa је ексклузивни партнер у технологији плаћања до 2032. године. Након окончања ОИ, француска пријестоница постаје домаћин и Параолимпијских игара које почињу 28. августа и трају до 8. септембра. Visa, у склопу Тима Visa, подржава 147 олимпијских и параолимпијских спортиста и поставља мјерило за разноликост и инклузију, са једнаком заступљеношћу олимпијских и параолимпијских спортиста и једнаком подјелом између мушкараца и жена.

О компанији Visa

Visa је свјетски лидер у дигиталном плаћању, који олакшава трансакције између потрошача, трговаца, финансијских институција и државних органа у више од 200 земаља и територија. Њихова мисија је да повежу свијет преко најпогодније, најиновативније, поуздане и безбједне мреже плаћања, омогућавајући појединцима, предузећима и привредама да напредују. Вјерујемо да привреде које су инклузивне за све и на сваком мјесту помажу да се сви заједно уздигну, али и да се сагледа могућност приступа и укључивања као основа будућности протока новца. Сазнајте више на Visa.com.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана