У Угљевику одржан хуманитарни базар за Мињу Maтић

Срна
Foto: Срна

УГЉЕВИК- На градском тргу у Угљевику данас је организован хуманитарни базар чији је циљ прикупљање новца за лијечење једногодишње Миње Матић из Крагујевца, која болује од ријетке и изузетно тешке неуромишићне болести - спиналне мишићне атрофије, тип један.

Организатор ове хуманитарне акције Драгана Рикић рекла је да се новац прикупља у виду донација, те да ниједан артикал на штанду нема цијену и да људи дају колико желе.

Рикићева је додала да су данашње донације на штанду прикупљане од људи из Угљевика и Бијељине.

"Постоји ваучер за томболу који кошта 10 КМ, у коме су учествовала разна физичка и правна лица, тако да се може извући ваучер за СПА центар у Етно-селу `Станишићи` или ручак у ресторану `Ловац`, те породично сликање у `Фото Томићу`, рекла је Рикићева новинарима.

Она је додала да је хотал "Атлас" у Угљевику уступио банкет салу у којој имају глумци Позориштанца "Маслачак" гдје се дјеца могу бесплатно сликати са својим омиљеним јунацима, "Патролним шапама", те "Деда Мразом".

Хуманитарни базар посјетио је и начелник ове општине Василије Перић, који је истакао да су људи под Мајевицом познати као хумани, та најавио да ће ову активност подржати и општина Угљевик.

"Велики број наших грађана је подржао ову акцију, подмајевичани су такви, желе да помогну. У овом тешком периоду важно је бити човјек, помоћи свима којима је помоћ потребна, а посебно најмлађима", рекао је Перић новинарима.

Он је захвалио свима који су организовали и подржали ову хуманитарну активност и најавио да ће општина Угљевик и даље подржати овакве активности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана