Требиње: За акцију добровољног давања крви пријавила се 63 полицајца

Срна
Foto: Срна

ТРЕБИЊЕ- У Одјељењу за трансфузију крви у Требињу данас је почела акција добровољног давања крви припадника требињске Полицијске управе за коју су се ове године пријавила 63 полицајца, а акција ће трајати до 24. децембра.

Инспектор за безбједност саобраћаја Полицијске управе Требиње Синиша Јовановић рекао је новинарима да је ово традиционална акција добровољног даривања крви коју организују Министарство унутрашњих послова Републике Српске и требињска Полицијска управа.

"Припадници Полицијске управе Требиње приступиће у Општу болницу Требиње за добровољно даривање, а 24. децембра добровољно даривање крви ће бити организовано у Општој болници Невесиње за припаднике полицијских станица Невесиње и Гацко", појаснио је Јовановић.

Предсједник Актива добровољних давалаца крви Полицијске управе Требиње Драган Добранић, који је вишегодишњи члан Актива, рекао је новинарима да је крв до сада дао 35 пута, а неки од припадника су крв дали више од 40 пута.

Он је додао да је Актив добровољних давалаца крви Полицијске управе Требиње настао током одбрамбено-отаџбинског рата и један је од највећих актива у саставу Друштва добровољних давалаца крви у Требињу.

Шеф Службе за трансфузијску медицину Требиње Драган Шаренац рекао је да је данашња акција 46. од почетка године, те да је прикупљено нешто више од 1.650 јединица крви, што је мање него претходних година због специфичних околности у вези са епидемијом вируса корона, у којима су и потребе за крви смањене.

"Мањи број јединица крви које смо прикупили не значи да нисмо испунили свој задатак. Ми смо своју основну мисију испунили и сви пацијенти у Болници Требиње добили су потребне јединице крви", навео је Шаренац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана