Представљена нова услуга Адико чет бенкинг - плаћање рачуна путем вибера

Срна
Представљена нова услуга Адико чет бенкинг - плаћање рачуна путем вибера

Сарајево - Адико банка данас је у Сарајеву премијерно представила услугу "Адико чет бенкинг", прву овакве врсте на банкарском тржишту у региону југоисточне Европе, која омогућава платне трансакције у партнерству са "Вибером".

Предсједник Управе Адико банке Сарајево Санела Пашић рекла је новинарима да је ово један нови искорак у ери плаћања рачуна путем чета на "Виберу".

"Одлучили смо се на партнерство са жВиберомж, као највећом платформом за размјену порука и садржаја и мислимо да смо клијентима обезбиједили да врло једноставно и приступачно плате своје рачуне, провјере стање на рачунима, добију информације и комуницирају четом са банком", навела је Пашићева.

За кориштење ове платформе клијент нема додатне трошкове, јер кориштењем "Вибер" чета они се практично наслањају на услугу коју већ имају, пакете или услугу интернет банкарства у банци коју већ плаћају.

"На овај начин, банка добија један нови начин рада са клијентима. У контексту дигиталних канала, ова врста производа значи да ћемо комуникацијом на чету са клијентима бити ефикаснији према њима", рекла је Пашићева.

Она је истакла да је предузето низ сигурносних корака да би ова платформа била безбједна и заштитила клијентова средства, те навела да ће клијенти већ за неколико дана моћи да почну да користе ову најновију банкарску услугу.

Она је додала да је Адико банка, након процеса рибрендинга од прије неколико мјесеци стартовала са јаким капиталом и ликвидношћу.

"Веома смо задовољни оним што се дешава у посљедњих пар мјесеци, клијенти су нам показали повјерење, ширимо наш однос са њима и повећавамо пласмане наших производа", навела је Пашићева.

Директор Дигиталног центра Адико банке Срђан Новаковић навео је да ова једноставна апликација омогућава преглед стања, те плаћања промета по рачунима који се налазе у банци.

"Активација је веома једноставна, процес активације се врши директно из мобилне банке, након чега улазите у жАдико чет бенкингж на жВиберуж. Оно што је предност и што нас издваја у односу на све банке у региону, а можда и у свијету, јесте могућност плаћања и преглед стања, за разлику од других банака које имају само могућност евентуалног прегледа локација или заказивања састанака", истакао је Новаковић.

Глобал телеком партнершип менаџер "Вибера" Момчил Еленков објаснио је на презентацији на који начин ће функционисати нова услуга банке, те њене функционалности и кључне карактеристике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана