Одржано велико финале Jelen Business Case Challenge 2022

ПР
Одржано велико финале Jelen Business Case Challenge 2022

Велико финале овогодишњег Jelen Business Case Challenge (BCC), које се организује девету годину за редом, одржано је у Qstation Hub -у Бањалуци. Овај сада већ традиционални догађај организује Центар за развој каријере Бања Лука (CERK), под ексклузивним покровитељством компаније Molson Coors BH и бренда Јелен пиво.

Jelen Business Case Challenge је такмичење из студије случаја из области маркетинга, комуникација и важних тема за заједницу, а подијељен је у два сегмента. Уводни- едукативни догађај Molson Coors Business Academy се реализује кроз низ практичних радионица о маркетингу, пројектном менаџменту и развоју идеје. Све је попраћено међународним искуством и корисним савјетима угледних предавача. Други дио  обухвата пријављивање тимова и такмичарски дио.

Ове године стигло је више од 20 пријава  за учешће у такмичењу, а 12 тимова се пласирало у велико финале. Више од 40 младих појединаца презентовали су своја тимска идејна рјешења на тему маркетинга, друштвено-одговорног рада, туризма, развоја бренда и сличних тема. Ово је једино и сада већ препознатљиво такмичење из студије случаја за студенте на нивоу Босне и Херцеговине.

Велико финале такмичења је окупило студентске тимове из неколико градова: Бањалука, Сарајево, Требиње, Нови Сад, са неколико јавних и приватних високошколских установа. Овогодишњи Jelen Business Case Challenge обиљежила су сјајна идејна рјешења и одличне презентације тимова, који су оставили снажан утисак на жири.

Овогодишњи жири догађаја чинили су проф. др Перица Мацура, Економски факултет Универзитета у Бањалуци; проф. др Андријана Мркаић - Атељевић, Висока школа за туризам и хотелијерство Требиње; Андреј Каурин, Qstation Hub; те Борис Благојевић, Molson Coors BH. Жири је и ове године имао одговоран и тежак задатак - изабрати три најбоља рјешења, за која су уручене новчане награде.

Прво мјесто и награду од 1.200 КМ освојио је тим „Digi Jelen" у саставу Миланка Ђурица и Дејан Петковић, Економски факултет Универзитета у Бањалуци, док су 2. мјесто и награду од 500 КМ освојили „NewGen Innovation " у саставу Асја Гарибовић, Џана Музуровић и Амила Херенда, Економски факултет Универзитета у Сарајеву.

Треће мјесто и награду од 300 КМ освојио је „БИМ тим", који су чинили Бранка Јокић и Мирко Давидовић, Економски факултет Универзитета у Бањалуци.

Титулом најкреативније рјешење награђен је тим „HERE FOR BEER ", који су чинили Теодора Озоровић, Огњен Трубајић и Ивана Савић, Економски факултет Универзитета у Бањалуци.

Горан Мишић, бренд менаџер компаније Molson Coors BH истакао је да, покровитељством овог едукативног догађаја, компанија, заједно са брендом Јелен пиво наставља подршку квалитетним друштвено одговорним активностима, које додатно оснажују, инспиришу и афирмишу младе људе.

"Трудимо се да континуирано подржавамо активности које помажу локалним заједницама, те додатно побољшавају капацитете, едукују и пружају прилике за повезивање и сарадњу. Управо је такав и догађај Jelen Business Case Challenge, који пружа прилику младим људима да изразе своју креативност, граде тимски дух, такмиче се, али и освоје вриједне награде. И у години која је пред нама ћемо се трудити да препознамо догађаје и активности, који су од великог значаја за нашу заједницу и пружимо адекватну подршку", наглашава Мишић.

Организациони тим - Центар за развој каријере Бања Лука поручује да ће се потрудити да унаприједи модел такмичења и иновира садржај за сљедећу, јубиларну, десету годину одржавања овог догађаја.

Организатори су честитали свим побједницима, те се захвалили свим учесницима, али и позвали студенте да прате портал ww.cerk.info гдје ће бити објављени нови позиви за такмичење заинтересованих за наредну 2023. годину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана