Новогодишње Централне вијести АТВ: Пркосно трајемо у инат свима, због вас!

АТВ
Новогодишње Централне вијести АТВ: Пркосно трајемо у инат свима, због вас!

Само нека нам Нова буде боља! Сви смо то пожељели тачно у поноћ прије непуних годину дана. И почела је '22, година нашег јубилеја, наших првих 25 година, али неочекиваном 'честитком' прекоокеанских моћника. Ставише нас на 'црну листу', под санкције, с циљем да се утишамо, да од страха нестанемо. Не, нисмо их послушали. И онако не постојимо због њих 25 година, него због вас.


Пошли смо даље подигнуте главе, са још јачим циљевима, са још већим жељама, са још већим мотивима да постојимо и трајемо. Онако како то само ми знамо, другачије од других.

Ова година, коју с нестрпљењем исрпаћамо, донијела је свима нове терете, а одабранима и побједе. Корона се утишала, а неке тамо мајмунске богиње се пробудиле. Негдје тамо око Кијева се запуцало, због старих, нерјешених, рачуна, и пуца се и даље. Беспоговорно и без договора. На Косову се постављају и склањају барикаде, и тако у недоглед.

Прегурали смо у овој 'несрећници' и изборе, нестале листиће, проглашења побједа и трубаче, тужбе, пребројавања, раскринкавања, коалиције, свађе и мирења. Свједочили смо незапамћеној кризи која је ударила по гориву, брашну и кафи, аман, по свему што је скромном потребно за 'хљеба и игара'. Скочила је и цијена квадрата. Жене су заузеле Сарајево. Министарски мандат се драстично смањио. У сваком случају, плоча се промјенила, а пјесма нам остала иста.

'Тешка година, а још тежа рекапитулација – 'мртва је трка' која ће фора о години којој једва чекамо да видимо леђа, бити побједничка.

Упркос свему ми смо се усудили, и идемо још јаче! Овогодишњи преглед догађаја гарнираћемо као врхунски 'мастер цхефови' – смењиваће се ту од слатко-љутих, преко добро запапрених, до по које неслане шале. Као и увијек, са најбољим намјерама и жељама – да са нама весели и насмијани пођете у непредвидљиву новогодишњу ноћ', поручују из АТВ-а.

Шта пожелети послије овакве године? Да нам сљедећа буде боља? Ове године ћемо се суздржати од многобројних жеља у поноћ – пожелећемо само једно – да пркосно трајемо у инат свима, због вас!

Додају да не мијењате термин – НОВОГОДИШЊЕ ЦЕНТРАЛНЕ ВИЈЕСТИ АТВ-а – субота, тачно у 19!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана