Ново издање „Лица правде" доноси приче које се не пропуштају - Уторак у 20.10 на УНА телевизији

UNA TV
Ново издање „Лица правде" доноси приче које се не пропуштају - Уторак у 20.10 на УНА телевизији

Сваке прве суботе у мјесецу, пар стотина мушкараца у неколико хрватских градова клечи и моли се.

Моле се за "предбрачну чистоћу" - јако им је стало да се жене облаче чедније, и надају се да ће мушкарци постати духовни ауторитети у породицама и да ће жене имати још мању улогу него данас. 

И тако, док цијели свет држи палчеве за ослобођење иранских жене и укидање тамошње мрачне полиције, док се цијели свијет згражава над одлукама парламента Индонезије који је изгласао закон о кажњавању ванбрачних сексуалних односа, католибани у Хрватској крећу у напад.

Поставља се питање, има ли баш свако право да јавно тражи да се свијет промени према њиховим начелима, ма колико екстремна она била? 

  

Двогодишња Џена Гаџун из Какња због затвореног лијевог капка, требало је да иде на рутинску операцију, али због коронавируса, здравствени систем је био у потпуном хаосу, па забринути родитељи на препоруку љекара пристају на операцију у приватној клиници. Али, операција која је требало да буде рутинска се закомпликовала. Џена је хитно пребачена у клинички центар, а шест дана касније је и преминула. Операцију је извела докторка која није имала лиценцу за допунски рад, а ординација није имала провјерену опрему. Након Џенине смрти, инспекција је утврдила како више од стотину здравствених установа ради незаконито.  

  

„Око за око, зуб за зуб" - застрашујућа је порука која стоји уз саобраћајни знак на улазу у Унешић, мјесто у шибенско-книнској жупанији, на ком је прошле недјеље објешен усмрћен вук. Иста сцена је прошле године дочекала становнике Грачаца. Шта је то натјерало некога на такав нехуман, очајнички потез, сазнајте у уторак од 20.10 часова у новој епизоди „Лица правде" на УНА ТВ. 

 

 

Гледаоци у Србији УНА ТВ могу гледати путем МТС-а (на позицији 125), Орион Телекома (на позицији 11),  БеотелНет-а (на позицији 111), Пошта.Нет-а (на позицији 125), Супернове (на позицији 25), Teyyel Hipernet TV платформа (на позицији 14) и SAT Cable – Sat Traka (на позицији 47).    

Гледаоцима у Босни и Херцеговини УНА ТВ је доступна путем МТЕЛ-а (на позицији 22), БлицНЕТ-а (на позицији 19), Елта Кабел-а (на позицији 15), Телрад-а (на позицији 19), HomeTV – Eroneta (на позицији 11), MAX TV -а (на позицији 21), WIRAC-а (на позицији 22), КАЛДЕРА КДС-а (на позицији 15), МУЏ Д дигиталног емитовања (на позицији 2), КТВ Е-Г-Е (на позицији 12), TXTV-а (на позицији 130), док је гледаоцима у Црној Гори доступна путем МТЕЛ МЕ (на позицији 108).   

Такође, гледаоци у Хрватској, Србији и Босни и Херцеговани могу гледати програм УНА ТВ путем UNA - SMART TV APP (на позицији 1).  

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана