Моззарт наставља да улаже у развој рукомета у Републици Српској

Mozzart
Foto: Mozzart

Ова компанија подржала је наше рукометне кампове на Јахорини, помогла одржавање завршнице Омладинске лиге, а сада и наш програм едукације судија и делегата, односно контролора, каже председник Удружења Борис Шаторџија

Дресови за рукометне клубове, подршка младим надама, као и камповима на Јахорини... Компанија Моззарт пружа континуирану помоћ развоју рукомета у Републици Српској, а сада се донацијом опреме укључила и у програм едукације чланова Удружења судија и делегата/контролора.

У новој опреми сви чланови изгледали су као један тим са заједничким циљем- да прошире своја знања и вјештине из области рукометних правила. Из овог Удружења поручују да су задовољни наставком подршке коју добијају у оквиру Рукометног савеза Српске.

-Имали смо добру сарадњу са Моззартом у протеклом периоду. Подржали су наше рукометне кампове на Јахорини, помогли су и одржавање завршнице Омладинске рукометне лиге РС донацијом медаља и пехара. Презадовољни смо тим континуитетом сарадње и захвални овој компанији на донацијама - каже предсједник Удружења и предавач на семинару, Борис Шаторџија.

 Иначе, Удружење рукометих судија и делегата/контролора Републике Српске постоји три деценије у оквиру Рукометног савеза Српске. Тренутно броје 82 члана на три нивоа- Премијер лига БИХ, Прва лига РС и Друга лига РС. Сви су присуствовали стручној едукацији овог викенда током које су имали прилику за контролу познавања рукометне игре, провјеру физичке норме судија и упознавање са новим смерницама које прописује ИХС/ЕХФ за предстојећу сезону.

 Посебан акценат ове године био је на тренутној ковид ситуацији гдје су расправљали о нормама које ће бити прописане за предстојећу сезону. Када су у питању рукометна правила, највише су се бавили дешавањима на Свјетском и Европском првенству, те Олимпијади у Токију.

Ово удружење своје активности финансира годишњим чланаринама, а сви чланови самостално сносе трошкове котизације и смјештаја током семинара. Зато им је додатна подршка Моззарта посебно значајна.

-Сматрамо да се улагање у знање кроз додатне едукације увијек исплати. Због тога смо са задовољством подржали настојање чланова овог Удружења да унаприједе своје вјештине, а тиме и ниво рукометног суђења код нас- каже руководилац Дирекције корпоративних послова Моззарта, Селма Салкановић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана