Интригантне приче које се не пропуштају - „Лице правде" уторком у 20 часова на УНА ТВ

УНА ТВ
Интригантне приче које се не пропуштају - „Лице правде" уторком у 20 часова на УНА ТВ

Прича Давора Обрдаља у емисији „Лице правде" у уторак у 20 сати на УНА телевизији води вас у Босну и Херцеговину, у Високо. Прича од које се леди крв у жилама. Шестогодишњи дјечак годинама је био заточен у кући без струје, воде и хране. Закључан катанцем, одвојен од оца, маћехе, њиховог заједничког дјетета. Овај дјечак је био нежељен. Изгладнио и одбачен. Сусједи су му тајно давали храну кроз прозор.

Неко храбар у средини гдје се живот базира на пароли "ћути, не мијешај се" пријавио је злочин. Дошла је полиција, представница Центра за социјални рад, докторка. И – никоме ништа. Све је у реду, дијете је здраво и весело. Двије године касније, проналазе га у страшном стању. Дјечак са шест година има свега десетак кила. Ко је крив за овај кобан пропуст?  

Зову га чаробан столар. Никада ниједно дијете није заплакало када га ставе у његову столицу – хранилицу. Породица је ту столицу добила од једног човјека великог срца. Када је дијете прерасте, столица се даје другој породици којој је потребна. Звучи као почетак неке бајке?  

Прича коју потписује Војин Ивков води вас у малу столарску радионицу у војвођанском селу Раковац. Окидач су биле превисоке цијене у продавницама и једна објава на друштвеним мрежама. Столар Милорад Јурковић одлучио је да изради дрвену хранилицу за дјецу и поклони је некоме ко је не може приуштити.  

До данас, уз помоћ сина, израдио је више од двије хиљаде дрвених столица и поделио их широм региона! Једино правило које има столар Миле је да се столица не се наплатити. Када је дијете прерасте, мора се поклонити неком другом. Ако неко баш инсистира на плаћању – може уплатити новац за лечење неког детета. И баш као у бајци – закотрљала се лавина добрих дјела! Миле је постао легенда, а донације за бесплатне дрвене столце стижу са свих страна свијета. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана