Хемофарм обиљежио 20 година рада бањалучке фабрике лијекова

PR
Хемофарм обиљежио 20 година рада бањалучке фабрике лијекова

БАЊАЛУКА - Компанија Хемофарм, фармацеутски лидер у БиХ и региону, обиљежио је у Бањалуци 20 година од оснивања фабрике чврстих форми лијекова.

Модерни погони бањалучког Хемофарма усклађени су са највишим међународним фармацеутским стандардима уз високостручне кадрове. Иза Хемофарма је рекордна година у у производњи чврстих форми, те је у 2022. години из ових погона изашло 1.707 милијарди произведених таблета.

 "Хемофарм обара сопствене рекорде и управо још једна рекордна година је иза нас. Дио смо јединствене Штаде која снажно иступа у поље иновација у свим сегментима фармацеутског развоја, а управо инвестиције, као и проширење портфолија савременим терапијама, показују њену опредељеност за улагање на ове просторе. Само у посљедњих пет година у погоне бањалучке фарбрике уложено је преко 20 милиона Еура и тај број показује јасно опредјељење Групе за улагање у Хемофарм", рекао је Роналд Сеелигер, генерални директор Хемофарма.

Саша Урошевић, директор Хемофарма у БиХ истакао је да Хемофарм деценијама улаже, како у развој својих запослених кроз константне едукације и стручна усавршавања, тако и у развој производње и портфолија: "Наш портфолио у БиХ броји више од 370 производа различитих форми и доза. Сваке године га унапрјеђујемо савременим генерацијама производа на задовољство наших корисника који имају све већи избор квалитетних и доступних лијекова. Од корисника полазимо и када је ријеч о нашој производњи. Повећавамо њен обим и  одржавамо највиши ниво квалитета производа потврђен нашом усклађеношћу са захтијевном европском и свјетском регулативом, те најбољом праксом у нашој индустрији. Управо из ових разлога ће се и познати брендови Гриппостад и Цолдреџ паковати у бањалучким погонима. Кроз све сегменте нашег рада посвећени смо томе да бринемо о здрављу људи као поуздан партнер".

Фабрика лијекова у Бањалуци отворена је 2003. године, а у августу 2006. Хемофарм постаје дио њемачке Штада групе, једне од највећих свјетских генеричких компанија. Производња значајног броја производа Штада групе намијењених пласману у земље ЕУ потврда је савременог концепта, врхунске технолошке опремљености и кадровске компетентности.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана