Глас Српске у посјети Philip Morissu у Београду: Упознали смо "млађег брата" најпознатијег уређаја који загријава духан

PROMO
У посјети компанији "Филип Морис" у Београду
Нови уређај као дио трансформације
Foto: Н.Н. | У посјети компанији "Филип Морис" у Београду Нови уређај као дио трансформације

Познато нам је колико заправо духански дим штети свим пушачима, а и људима око њих. Наиме, он штетно дјелује и на непушаче који су изложени пасивном пушењу, односно удисању дуванског дима, због више од шест хиљада материја које се налазе у њему, међу којима је и угљен-моноксид.

Знајући да је главни проблем код цигарета сагоријевање, наука је стравственим пушачима понудила бољу алтернативу кроз уређаје базиране на технологији загријавања духана. Компанија која је творац глобалног најпознатијег уређаја из ове категорије и јединог који је Америчка агенција за храну и лијекове (FDA) сврстала у "дуванске производе модификованог ризика" , недавно је проширила свој портфолио бољих алтернатива.

У циљу што бржег остварења визије свијета без дуванског дима, компанија Philip Morris International (PMI)  је промовисала нови уређај  из ове категорије који ће ускоро бити доступан свим пушачима у БиХ који не желе да се одрекну дувана и никотина , али желе боље алтернативе.Ријеч је о производу корејске компаније KT&G Lil SOLID  2.0 малом компактном уређају, који користи технологију загријавања иглом, како би се дуван равномјерно загријавао, умјесто да сагоријева.

У Београду, екипа Гласа Српске имала је прилику да се детаљније упозна са новим уређајем.

Lil SOLID 2.0 је компактни уређај, савремено дизајниран који омогућује кориснику триузастопна коришћења, као и употребу 25 појединачних конзумација уз једно пуњење. Свака појединачна конзумација, траје до пет минута. Овај производ, приступачне цијене намијењен је свим пунољетним пушачима , казали су из компаније. Важно је истаћи да се ради о производу који је врло једноставан за коришћење, и управо та једноставност је важан фактор који повезује прелазак пушача са традиционалних цигарета на баш ову бољу алтерантиву. Lil SOLID 2.0 производ који има само 99 грама, и погодан је за држање у руци или џепу.

Оно што је најбитније за овај компактан уређај који загријава дуван јесте да производи до 95% мање штетних саатојака у односу на цигарете."Намјера да пушачима пружимо већи избор када су у питању технологија али и цијена производа, а све у складу с нашом пословном филозофијом, омогућавања могућности без дуванског дима", казали су из Philip Morris компаније за Глас Српске.

Нови производ Lil SOLID 2.0 прошао је сва неопходна испитивања како би задовољио опште услове сигурности тржишта. Према званичним подацима, до сада jе више од 20 милиона пушача почело да користи IQOS, а за 15 милиона њих цигарете су ствар прошлости.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана