Зворник: За двије породице прикупљено 2.000 КМ

Срна
Зворник: За двије породице прикупљено 2.000 КМ

Зворник - У хуманитарној акцији Градске организације Црвеног крста Зворник прикупљено је нешто више од 2.000 КМ за двије социјално угрожене породице, рекла је данас секретар Црвеног крста Данојка Мићић.

Акција је спроведена у сарадњи са маркетом "Зворничанка", гдје су грађани остављали новац у кутију Црвеног крста.


За шесточлану породицу Видаковић из Грбаваца, у којој двоје дјеце болује од дијабетеса, а отац им је незапослен, издвојено је 750 КМ.

Мићићева каже да је, уз помоћ маркета "Зворничанка", овој породици купљен фрижидер, као и остале потрепштине за дјецу, између осталог, и храна за дијабетичаре.

За Предрага Ристића из Малешића, који је дистрофичар и живи од социјалне помоћи, прикупљено је 1.270 КМ.

"Од овог новца дио је уплаћен за измиривање дуга за електричну енергију, а у плану је куповина фрижидера, кревета и половног компјутера", рекла је Мићићева.

Она је захвалила грађанима Зворника који су се одазвали позиву Цревног крста да се помогне људима који су у стању социјалне потребе, додајући да Зворничани скоро свакодневно донирају гардеробу.

Мићићева је додала да су грађанима који се Црвеном крсту обраћају за помоћ најпотребнија храна, средства за хигијену, школски прибор, одјећа, обућа, па и пећи за гријање и дрва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана