Зворник: Усвојен програм рада градоначелника и градске управе

Срна
Зворник: Усвојен програм рада градоначелника и градске управе

Зворник - Скупштина града Зворника усвојила је данас програм рада градоначелника и градске управе за 2017. годину, а градоначелник Зоран Стевановић рекао је да ће бити настављено са подстицајем за отварање нових радних мјеста, као и инфраструктурним пројектима, те да ће посебан акценат бити на рационалнијем раду запослених у градској управи.

На сједници је усвојен и извјештај о раду градоначелника и градске управе за прошлу годину.

Одборници Скупштине града усвојили су и информацију о стању спорта у граду и донијели одлуку о формирању Стручног савјета за спорт града Зворника.

"Ниједан спортски колектив неће добијати средства из градског буџета ако не достави извјештај за претходно потрошена средства", рекао је Стевановић.

Он је навео да Стручни савјет за спорт чине чланови из свих спортских грана, као и педагози који предају дјеци, те изразио наду да ће сви дати допринос да се сачини квалитетан програм о развоју спорта града Зворника за наредне четири године који ће допринети поправљању стања спортских организација у граду.

Скупштина града усвојила је и одлуку о утврђивању просјечне коначне грађевинске цијене корисне површине стамбеног и пословног простора у 2016. години.

Овом Одлуком утврђено је да је просјечна коначна грађевинска цијена једног метра квадратног корисне површине стамбеног и пословног простора на подручју града Зворника у прошлој години износила 635 КМ.

Просјечна коначна грађевинска цијена метра квадратног корисне стамбене површине стамбеног и пословног простора на подручју града у 2015. години износила је 570 КМ.

Градска скупштина донијела је и одлуку о боравишној такси којом је прописано да домаћи и страни држављани који на подручју града користе услугу ноћења у угоститељском објекту плаћају боравишну таксу двије КМ по ноћењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана